Australska veleposlanica Cox u Šibeniku: Zainteresirani smo za hrvatski turizam

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u svom uredu australsku veleposlanicu Susan Cox.

Ukazavši na dugu diplomatsku vezu Australije i Hrvatske, veleposlanica Cox istaknula je da je ovo njezin treći posjet Šibeniku, kojeg vidi kao izvrstan potencijal za australske turiste.

„Oko 100.000 australskih turista godišnje posjeti Hrvatsku, a zainteresirani smo i za povezivanje kroz obrazovni sektor, posebno u izučavanju kulturnih i povijesnih vrijednosti, kao što je arheološki lokalitet Bribirska glavica.“, rekla je u prigodi današnje posjete veleposlanica Cox, koju je zanimalo i eventualno produljenje turističke sezone u periodima do svibnja, odnosno nakon kolovoza.

„Koristeći potencijale koje Šibenik nudi stvaramo destinaciju koja će biti atraktivna posjetiteljima tijekom cijele godine. Uz rekonstrukciju tvrđava i revitalizaciju stare gradske jezgre, širit ćemo sadržaje na obalnom pojasu na zemljištu zone TEF, dok je u Mandalini u tijeku izgradnja  luksuznog hotela turskog investitora.“,rekao je gradonačelnik Burić ukazujući i na značaj i potencijal gospodarske zone Podi koja je opremljena potrebnom infrastrukturom i prometno povezana.

„Među prioritetima Šibenika je i realizacija studijskog centra, odnosno poticaj mladim ljudima da se profesionalno razviju u svom gradu.“, zaključio je Burić.

Šibenik ima potencijal  i strateške odrednice razvoja, a Australija investitore i novac,  zaključak je današnjeg sastanka gradonačelnika Burića i  veleposlanice Novog kontinenta, gdje je “trbuhom za kruhom” svoj dom našlo čak 250.000 Hrvata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.