Baranović ministru Tolušiću: Idući put obujte radne postole i posjetite zaleđe naše županije!

Predsjednik šibensko-kninskih Reformista i gradski vijećnik Petar Baranović na današnjoj konferenciji za medije osvrnuo se na nedavni posjet Šibeniku ministra regionalnog razvoja i fondova EU Tomislava Tolušića. Baranović, naime, ne vidi nikakvu inovativnost u ministrovom posjetu priobalju naše županije te ga je pozvao da ‘obuje radne cipele, odjene casual odjeću te se u džipu s pogonom 4×4’ uputi u zaleđe naše županije.

-Pozivam ministra da posjeti zaleđe Šibensko-kninske županije od Civljana, Biskupije, Kijeva preko Ervenika i Kistanja, da obiđe prostore gdje su ceste većinom makadamske te da se uvjeri da u ovoj županiji živi većinom starije domaćinstvo koje je gotovo prepušteno samo sebi – kazao je Baranović. Reformist smatra kako je upravo Tolušić važan jer kao ministar fondova Europske unije može pomoći da mjesta iz županijskog zaleđa povuku europska sredstva.

ns petar baranovic 080316

-Bez njegova angažmana i angažmana njegovih stručnih službi te najnerazvijenije općine nemaju kapacitete za povući sredstva iz europskih fondova. Ako se za te prostore ne povuku sredstva imat ćemo ispražnjeno zaleđe i devastiranu županiju jer je ogledalo jedne županije cijeli njezin prostor, a ne samo razvijeno priobalje – naveo je Baranović te se prisjetio kako se u svojoj političkoj karijeri dva puta najviše šokirao upravo kada je posjetio zabačene krajeve naše županije.

-Prvi put bilo je to 2005. godine u zaseoku Mrdalji u Erveniku kada sam vidio kako žive starci stariji od 90 godina, napušteni i zaboravljeni od sustava. Drugi put bilo je 2011. godine u Biskupiji kada sam upoznao starca koji nije imao nikakvih papira, nitko nije znao kako se zove, bio je čovjek-nitko, mještani su mu pomagali da preživi. Takve krajeve i te ljude nitko, osim eventualno lokalnih političara, ne posjećuje – zaključio je.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.