BLAMAŽA GRADA: Ministarstvo prodaju zemljišta šibenskoj novinarki proglasilo – ništetnom!

HNS-ov gradski vijećnik Draško Lambaša, koji više od tri mjeseca upozorava kako je Grad Šibenik protuzakonito šibenskoj novinarki prodao zemljište u Ulici drniških žrtava u Crnici, danas je priopćio kako Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture kupoprodaju smatra – ništetnom.

-Ministarstvo nalaže Gradu da izvrši ispravak upisa čestice u zemljišnim knjigam te da se prema tome postupa kao prema nerazvrstanoj cesti, a prema zakonu nerazvrstane ceste ne mogu se prodavati – poručuje Lambaša te dodaje kako Ministarstvo ostavlja mogućnost ukidanja statusa javnog dobra spornoj ulici, no ta odluka ne može biti donesena bez Gradskog vijeća.

ulica-drniskih-zrtava3

-Ali to jedino ako je trajno prestala potreba za korištenjem tog dijela ceste, ali kao što znate ta potreba nikad nije prestala jer se cesta intenzivno koristi za prometovanje i promet u mirovanju – kaže. Lambaša smatra kako Grad u ovom slučaju nije poštovao odredbe zakona o cestama te je na sebe preuzeo ovlasti Gradskog vijeća.

-Netko u gradskoj upravi svojim nestručnim mišljenjem doveo je do njihove blamaže i smatram da netko treba snositi odgovornost za ovakvo postupanje. Namjeravali su pogodovati jednom građaninu na teret svih ostalih, cijeli jedan kvart htjeli su podrediti jednom pojedincu – ističe HNS-ovac posjećajući kako je 27 stanara spomenute ulice u Crnicu potpisali peticiju protiv prodaje zemljišta šibenskoj novinarki.

Upitan očekuje li nakon naloga Ministarstva prometa da će Grad poništiti kupoprodaju, Lambaša odgovara kako je to njihov problem, no očito je, smatra, kupoprodaja ništetna jer nekretnina nikada nije smijela biti na prodaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.