BOGAT PROGRAM: Obilježavaju se ‘Dani Australije u Šibeniku’

 

U okviru manifestacije “Dani Australije u Šibeniku“, a u organizaciji Veleposlanstva Australije danas je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića upriličena primopredaja kolekcije australskih knjiga. Ravnatelju knjižnice Vilijamu Lakiću knjige je uručila australska veleposlanica NJ.E. Susan Cox, a okupili su se i učenici osnovnih škola na prigodnoj radionici poznavanja Australije i australske kulture.

austraija3

austrailija

australija1

australija2

„Iznenađena sam koliko djeca već znaju o Australiji, a ovom prilikom poklonili smo 40-ak knjiga o australskoj kulturi i biljnom i životinjskom svijetu. Posebno mi je drago da baš ovdje, u srcu Dalmacije i u ovakvoj prirodi imamo priliku obilježiti  Dane Australije.“, rekla je  veleposlanica Cox.

Ravnatelj Gradske knjižnice Jurja Šižgorića Vilijam Lakić zahvalio se na donaciji, koja će, kako je rekao, biti zanimljiva i djeci i odraslim čitateljima.

 

Nakon radionice o Australiji na kojoj su sudjelovala djeca dvaju razreda, u nastavku današnjeg programa otvorena je  izložba fotografija  Antuna Knešića, koji je mjesec dana proveo u Australiji, a nakon toga bit će prikazan i dugometražni obiteljski australski  film

„ Oddball“.

 

„Dani Australije u Šibeniku“ započeli su jutros obilaskom arheološkog nalazišta Bribirska Glavica,  na čijem projektu sudjeluju i studenti  iz Macqarie, Sveučilišta Sydney.

U organizaciji Veleposlanstva  Australije jučer je u šibenskoj katedrali sv. Jakova obilježen i Anzac Dan, sjećanje na žrtve bitke na Galipolju, ali i na sve one koji su dali živote služeći domovini u ratu ili nakon njega.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.