Bogat program povodom dana Knjižnice uz oprost zakasnine

U povodu dana Knjižnice, utemeljene 1922., u srijedu, 17. veljače 2016. u 19 sati u multimedijalnoj dvorani bit će predstavljena slikovnica Faust Vrančić, koju je Knjižnica objavila u nizu Lastovanja u prosincu 2015., u povodu četiristo godina od tiskanja Vrančićeve knjige izuma i projekata Machinae novae. Autorica teksta je dr. sc. Marijana Borić, znanstvena suradnica na Odsjeku za povijest prirodnih i matematičkih znanosti Zavoda za povijest i filozofiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, koja će predstaviti knjigu. Ilustracije je izradila Dijana Kočica, akademska slikarica i grafičarka.

Prije toga, u 18.30 sati, na prvom katu Knjižnice bit će predstavljeni prigodni poštanski žig i dvije dopisnice izrađeni u povodu 150. obljetnice Narodne slavjanske čitaonice, utemeljene 19. prosinca 1866. Autor dopisnica je Petar Čičin-Šain a poštanskoga žiga dr. sc. Ante Kalogjera. Predstavljanje organiziraju Društvo filatelista i numizmatičara Šibenik i Knjižnica.

Knjižnica toga dana neće naplaćivati zakasninu pa je to prilika korisnicima da vrate građu čiji su rok posudbe prekoračili.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.