Burić: Grad Šibenik nažalost ne može utjecati na ono što se događa u TLM-u

Teška situacija u kojoj se zatekao TLM tema je i jutrošnjeg aktualnog sata šibenskog Gradskog vijeća. Klub vijećnika HNS-a gradskoj vlasti postavio je konkretno pitanje – što planira poduzeti za spas TLM-a?

-Znamo da Grad Šibenik nije vlasnik TLM-a, ali je TLM prevažan za Šibenik – ustvrdio je vijećnik HNS-a Draško Lambaša te dodao kako bi se TLM-u mogao dogoditi najcrnji scenarij, a to je likvidacija, ukoliko se pokaže da Konzorcij koji ga je kupio nije uložio u modernizaciju tvornice što mu je bila jedna od obveza.

Gradonačelnik Željko Burić kazao je kako o važnosti opstanka šibenskog aluminijaša uopće ne bi trebalo raspravljati.

-TLM ima znanje, kapacitet i tržište da zaposli i do 2000 ljudi. Nažalost, Grad Šibenik ne može bitno utjecati na ono što se događa u TLM-u, to je ipak trgovačko društvo koje ima svoje vlasnike. Ono što ja tumačim iz medija da je u TLM uloženo daleko više od onoga što je bila obveza. Bojim se uopće misliti da nije tako – poručio je Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.