Burić: Poljana neće biti potop GP-a, vjerujem da će nas pratiti HBOR i Ministarstvo prometa

Gradonačelnik Željko Burić reagirao je na jučerašnju konferenciju za medije šibenskih SDP-ovaca Franka Vidovića i Joška Šupe koji su, podsjetimo, ustvrdili kako će projekt gradnje podzemne garaže s tri etaže na Poljani značiti financijski i prometni potop grada i Gradskog parkinga.

Burić navodi kako ga SDP-ove kritike podsjećaju na situaciju s križanjem Bosanske i Radićeve ulice kada su tvrdili kako će semaforizirano raskrižje stvarati prometne čepove, a sada se pokazalo, poručuje Burić, da je to sjajna investicija, a gužvi ni za vrijeme špice turističke sezone nema.

-Što se Poljane tiče, hoće Gradski parking ili Grad Šibenik moći ispratiti financijski taj projekt najbolje će reći financijski stručnjaci, a od HBOR-a očekujem da prati taj projekt. Osim toga, imamo naznake da će i Ministarstvo prometa u sljedećoj proračunskoj godini pratiti financiranje Poljane upravo zato što se ovaj projekt tretira kao važan infrastrukturni projekt za grad Šibenik. Po studijama HBOR-a financijski kapaciteti Gradskog parkinga su ok te opterećenje neće biti ništa veće nego što je sada jer se isplaćuje kredit kojeg Gradski parking ima za kupnju Autobusnog kolodvora – poručuje Burić dodajući da postoji varijanta da se uz ovaj kredit, najvjerojatnije HBOR-a, potreban za izgradnju podzemne garaže na Poljani, isplati i preostali dio kredita od Autobusnog kolodvora.

poljana

Burić navodi i kako će Gradski parking, dok se budu vršili radovi na Poljani, uvesti i nova parkirališna mjesta, a sve kako se toj tvrtki ne bi smanjili prihodi zbog gubitka naplate parkinga na Poljani.

-Aktivirat će se parking u TEF-u, a famozni Importanne bit će stavljen u funkciju podzemne garaže gdje će se dobiti dodatnih 70 parking mjesta – najavljuje.

Suvišno mu je, nastavlja, govoriti je li isplativije graditi garažu s jednom ili tri etaže kada su građani i obrtnici stare gradske jezgre, tijekom ankete koja je provedena u sklopu europskog projekta Jewel, odabrali upravo garažu s tri etaže.

poljana parking sibenik

-Jedna etaža je besmislica jer ne bi dobili ništa više nego što sada imamo. Svi prometni stručnjaci su iznašli rješenje i ono je preinačeno, to nije ona varijanta ulaz na jednom mjestu izlaz na drugom. Studije pokazuju da je Šibeniku, ako se želi turistički razvijati, potrebno oko 1200 novih parking mjesta, a Poljana će ih dati tek 270 – kaže.

Što se tiče projekta Drage, Burić odgovara kako nema namjeru prisiljavati privatne investitore, ali će ih svakako poticati da se s tim projektom nastavi te dodaje kako istovremeno nisu odustali od izmještanja Vatrogasnog doma na prostor bivše vojarne Bribirskih knezova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.