Burić primio izaslanstvo Grada Civitanove: 16. po redu tradicionalna regata Šibenik- Civitanova- Šibenik

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima primio je  danas predstavnike  Grada Civitanove, koji borave u Šibeniku u sklopu Regate Šibenik- Civitanova- Šibenik. Civitanova je dugogodišnji grad prijatelj Šibeniku, a ovogodišnja regata je 16. po redu.

„ Šibenik njeguje izvrsne odnose sa susjednom Italijom, budući su i Grad Šibenik i TZ Grada ostvarili niz kontakata i suradnju u različitim talijanskim gradovima. Šibenik karakterizira ljubav prema moru i jedriličarstvu i upravo je ova regata lijepa poveznica naših gradova kroz ljubav i entuzijazam ljudi koji sudjeluju u natjecanju.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić, dodajući da je interes Šibenika  intenzivirati suradnju s gospodarski razvijenom Regijom Marche.

buric buric1 buric2

„ Šibenik je destinacija u koju volimo doći i naši jedriličari svake godine donesu lijepe impresije o ljepotama vašeg grada i cijelog šibenskog akvatorija.“, rekao je  Balboni Piergiorgio, pročelnik za sport i kulturu Grada Civitanove.

Na primanju u Uredu gradonačelnika nazočili su i  Giulietti Massimo, pomoćnik pročelnika za sport i kulturu te  Micucci Giuseppe, predsjednik ” Assonautice ” .

U regati koja je iz Civitanove krenula jučer  sudjelovale su  i dvije šibenske jedrilice, a među članovima posade, uz članove JK Val su i predstavnici Grada Šibenika Tihomir Paškov, pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, Ante Galić, pomoćnik Tajnice grada, te direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole, koje je za vrijeme boravka u Civitanovi primio gradonačelnik Tommaso Corvatta.

Jedrilice će na šibensku obalu pristizati do poslijepodneva, a natjecanja se u šibenskom akvatoriju nastavljaju  i sutra. U  okviru programa regate planirane su i svečane večere uz  dodjelu nagrada- večeras na terasi hotela Jadran te sutra na tvrđavi Barone.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.