Cijela županija dodjeljuje stipendije za studente studija energetike

Grad Skradin, Grad Vodice, općine Rogoznica, Tribunj, Tisno, Murter – Kornati i Pirovac stipendiraju studente energetike sa svog područja

Nesumnjivu važnost osnivanja prvog sveučilišnog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilišta u Zagrebu, u Šibeniku prepoznali su gradovi i općine s područje Šibensko-kninske županije koji su lijepom gestom odlučili podržati projekt.
Grad Skradin i Grad Vodice te općine Rogoznica, Tribunj, Tisno, Murter – Kornati i Pirovac odlučili su dodijeliti po jednu stipendiju studentima sa svog područja koji će u akademskoj godini 2015./2016. upisati ovaj studij. Iznosi stipendija, kao i uvjete za studente raspisat će svaka pojedina jedinica lokalne samouprave, sukladno odlukama nadležnih tijela. Očekuje se kako će većina ovih natječaja biti raspisana u rujnu.

IZNIMNO DOBAR PROJEKT’

Gradonačelnici i načelnici, inače, projekt osnivanja sveučilišnog studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora ocijenili su iznimno dobrim projektom koji je jedan od ključnih kotačića u razvoju ovoga kraja. Prije svega iz razloga što će se kroz ovaj studij educirati deficitarni kadrovi za kojima će se potreba dodatno otvarati nakon što se Hrvatska prilagodi europskim trendovima u energetici i skrbi o okolišu, ali i zbog činjenice što će se po prvi put u povijesti Šibensko-kninske županije otvoriti mogućnost studentima da upišu sveučilišni studij u svojoj sredini.
Podsjetimo, Grad Šibenik također će stipendirati deset studenata s područja Šibenika koji će u akademskoj godini 2015./2016. upisati studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora.

studij2
– Veseli me što smo osigurali deset stipendija za naše Šibenčane i tim dobrim primjerom utrli put ka stipendiranju studenata energetike i izvan Šibenika. Iznimno mi je drago što njihovo stipendiranje nije ostalo vezano isključivo za područje grada. Pozdravljam odluke načelnika općina da i oni podrže studente ovog studija koji će sasvim sigurno rezultirati boljom perspektivom za cijelu našu zajednicu. Vjerujem da će se ovoj pozitivnoj praksi pridružiti i drugi – kazao je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.
Visina stipendija za šibenske studente iznosit će 700 kuna mjesečno, a uvjeti dodjele stipendija bit će navedeni u natječaju čija se objava očekuje u srpnju ove godine.
Riječ je o još jednom doprinosu gradske vlasti projektu uspostave studija koji u rujnu ove godine počinje s radom.

‘UREĐENJE PROSTORA’

Inače, Grad Šibenik osigurao je za studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora prostor u iNavis centru te sufinancirao radove na uređenju predavaonica i opremanja laboratorija, a u proračunu je predviđena i stavka za sufinanciranje troškova izvođenja nastave.
Radovi na uređenju prostora u zgradi iNavisa u kojima će biti smješten Studij upravo su u tijeku, a prema ugovoru, trebali bi biti gotovi do srpnja ove godine.
Radove izvodi tvrtka Prolux d.o.o., a ugovorena vrijednost radova iznosi 7,2 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.