CRKVE NAŠEG GRADA: Likovni i literarni natječaj Katoličke osnovne škole

Crkva slavi blagdan Svih Svetih 1.listopada i Katolička osnovna škola potaknuta spomenom na Svi Svete i projektom koji se već četvrtu godinu zaredom realizira s učenicima šestih razreda u korelaciji četiri nastavna predmeta vjeronauka, likovne kulture, hrvatskog jezika i povijesti  pokreće natječaj likovnih i literarnih radova učenika na temu  ‘Crkve našeg grada’.

Zadatak je učenika da odabranom likovnom tehnikom u temi koja prati nastavni plan i program rada likovne kulture likovno interpretira odabranu crkvu svoga grada po promatranju ili sjećanju. Zadani format je list iz likovne mape, jer će svi radovi biti digitalizirani. U literarnom dijelu zadatak je učenika osmisliti mit ili legendu vezanu za samu crkvu i sveca zaštitnika odabrane crkve.

Mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda. Radove je potrebno poslati ili donijeti u Katoličku osnovnu školu do 26. listopada, s naznakom za natječaj ‘Crkve našeg grada’. Radovi trebaju biti zaštićeni i isključuju se svi oblici savijanja. Prema procjeni stručnog povjerenstva tri najbolja rada bit će nagrađena na otvorenju izložbe 30. Listopada.

Ovim natječajem bi potaknuli učenike na istraživanje i upoznavanje kulturne baštine njihova grada, odnosno crkvenih građevina i svetaca zaštitnika, kao i samo predstavljanje tih crkvi kao simbola gradova u formi likovnih i literarnih radova kroz organiziranu izložbu u prostorima Katoličke osnovne škole, na Web-u škole i na facebook stranici škole široj javnosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.