Dan civilne zaštite održava se ovog petka

Središnja svečanost obilježavanja Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje, održat će se u petak, 28. veljače u Šibeniku, s početkom u 11 sati. Tom će prigodom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, biti održana svečana sjednica, na kojoj će se pripadnicima sustava zaštite i spašavanja dodijeliti ‘Godišnje nagrade i priznanja za posebne zasluge u razvoju sustava’.

U 13 sati, na središnjoj gradskoj rivi bit će održana pokazno – terenska vježba zaštite i spašavanja ‘Šibenik 2014.’, uz prikaz rada operativnih snaga zaštite i spašavanja. Vježbom će biti prezentirane sposobnosti redovnih snaga zaštite i spašavanja u pružanju pomoći  ugroženom  stanovništvu i zaštiti okoliša u slučaju tehničko – tehnološke nesreće u luci. Scenarij vježbe predviđa gašenje požara na benzinskoj postaji, onečišćenje mora, požar na brodu i spašavanje unesrećenih s broda.

Tijekom dana, na rivi, gosti će moći razgledati izložbu opreme i sredstava koja se koriste u sustavu zaštite i spašavanja. Uoči svečane sjednice, u 10 sati, pred središnjim križem na gradskom groblju ‘Kvanj’, bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje, pripadnike civilne zaštite i vatrogastva te sve preminule osobe u akcijama zaštite i spašavanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.