DOGOVOR GRADONAČELNIKA I KAMENČIĆA: Obići će se gradski prostori

Komisija od pet članova, koja će se sastojati od dva člana iz Udruge Kamenčići, člana Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, člana Upravnog odjela za gospodarenje imovinom Grada Šibenika, predstavnika Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac i predstavnika medija, kojeg će odrediti Hrvatsko novinarsko društvo, obići će prostore u kojima Kamenčići provode svoje projekte i u kojima Udruga radi, te raspoložive gradske prostore kako bi utvrdili odgovara li koji od njih potrebama Kamenčića.

zeljko buric (2)

Formiranje komisije predložio je gradonačelnik Željko Burić s namjerom rješenja problema smještaja Udruge, a sve nakon zahtjeva Udruge Kamenčići da im se dodijeli na korištenje prostor u prizemlju zgrade TEF-a, odnosno gradski prostor koji bi odgovarao potrebama rada ove Udruge koja brine o djeci s posebnim potrebama i najtežim oblicima invaliditeta, a s obzirom da godinama njihov zahtjev nije riješen.

Ukoliko postojeći prostori ne zadovolje potrebe Udruge, Grad Šibenik će, kao i do sada, financirati troškove najma Udruzi odgovarajućeg prostora.

sonja ninic

-Budući da svi gradski prostori zahtijevaju ulaganja, donaciju od deset tisuća kuna koju smo dobili od emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato’ uložit ćemo u adaptaciju prostora. Osim toga, prikupljat ćemo novac i humanitarnim akcijama i ići ćemo prema EU fondovima kako bi osigurali sredstva za adaptaciju prostora – objasnila je Sonja.

Uz prostor za rad, komisija će obići i gradske prostore koji bi mogli poslužiti u izložbene svrhe za prezentaciju radova korisnika Udruge te prodaju, a što će omogućiti i zapošljavanje osoba s poteškoćama u razvoju. U tom smislu predsjednica Udruge, gđa Sonja Ninić-Ševo, predložila je kao adekvatan, prostor iznad ateljea kipara Aleksandra Ale Guberine, a kojeg je udruga spremna sama urediti.

Rok za pregledavanje prostora je tjedan dana, nakon čega će prijedlog komisije biti predstavljen Povjerenstvu za upravljanje imovinom Grada i čime će dugogodišnji problem smještaja Udruge, koja bilježi sve veći broj članova i širi djelatnosti, biti riješen.

Članovi Udruge kao jednu od opcija predložili su i darovanje Udruzi gradskog zemljišta na kojem bi donacijskim sredstvima iz temelja izgradili nove prostore, a što je gradonačelnik ocijenio najboljim rješenjem, te predložio da se i o toj temi konkretno porazgovara unutar nadležnih odjela.

Idući sastanak zakazan je točno za tjedan dana; u utorak u 9 sati na kojem će biti donesena konačna odluka i rješenje ovog pitanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.