DOGOVOR U ČETVRTAK: Slovenski Impol preuzima TLM i pokreće proizvodnju!

Slovenski Impol kao strateški partner ovog četvrtka preuzet će šibenski TLM i pokrenuti proizvodnju u posrnuloj tvornici!

Kako doznajemo, ugovor o ulasku Impola u TLM Aluminum bit će potpisan u Zagrebu s predstavnicima Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva. Zdravko Burazer, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske, navodi kako će Impol otkupiti od Jadranske banke dug Valjaonice, Prešaonice i Adrial plusa koji iznosi oko 250 milijuna kuna.

– Na taj način Impol će postati većinski vjerovnik TLM-a u stečaju te će njegovi predstavnici imati presudan glas u Vjerovničkom vijeću na stečajnom ročištu zakazanom za 9. ožujka. Ovakvim preuzimanjem TLM-a, Impol bi za sada Valjaonicu uzeo u najam, pokrenuo proizvodnju i vratio za početak dio od 500 radnika koji su od prije mjesec dana na Zavodu zapošljavanje – kaže Burazer.

Slovenski aluminijski div potom bi postao vlasnikom cijelog TLM-a te je u planu godišnja proizvodnja od 150 tisuća tona aluminijskih proizvoda. Stečajni upravitelj TLM Aluminiuma Branko Morić o rješenju za spas šibenske tvornice nije želio govoriti, ali je dao naslutiti kako je dogovor sa Slovencima pitanje dana.

– Ono što mogu reći to je da u srijedu u Šibenik dolazi grupa od desetak inženjera i drugih stručnjaka slovenskog Imola kako bi provjerili stanje strojeva u svim pogonima TLM-a, a u sklopu njihove zainteresiranosti kao budućeg strateškog partnera – poručuje Morić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.