Doktorice Aleksić Shihabi i Jakelić kandidatkinje za ravnateljicu šibenske bolnice?

Prije gotovo deset dana Vlada je donijela odluku o obustavi postupka sanacije svih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj među kojima je i šibenska bolnica, ali još nisu stvoreni formalno-pravni uvjeti nakon kojih će bolnica opet prijeći u ruke Šibensko-kninskoj županiji. Čeka se, naime, da Vladina odluka postane zakonski akt nakon čega župan Goran Pauk ima rok od 15 dana da, u ime Županije, predloži članove Upravnog vijeća, a radnici među sobom izaberu svog predstavnika u Vijeću.

Upravno vijeće potom će izabrati vršitelja dužnosti ravnatelja šibenske bolnice koji će dobiti zadatak da  pripremi javni natječaj za prvog čovjeka bolnice. Budući da je spomenuto radno mjesto za Šibenik uvijek bilo iznimno atraktivno te je riječ o ustanovi od iznimnog značaja nije trebalo dugo čekati da kuloari počnu spominjati imena koja će naslijediti dr. Marina Paića, sanacijskog upravitelja bolnice.

Iako je navodno nekoliko zainteresiranih, dva imena u gradskim kuloarima najčešće se spominju – dr. Anka Aleksić Shihabi, šefica Odjela neourologije te dermatovenerologinja dr. Sanja Jakelić.

jakelic sanja

(dr. Sanja Jakelić) 

Osim što su obje iznimno cijenjene liječnice, svaka u svom području, objema politika nije strana. Zajedno su s liste HDZ-a 2009. godine ušle u Županijsku skupštinu, a dr. Jakelić vijećnica je i u aktualnom mandatu županijskog ‘parlamenta’.

Je li točno da njih dvije konkuriraju za ravnateljsku fotelju župan Pauk nije želio komentirati.

Za Šibenski portal kazao je kako ne želi da se prilikom izbora novog ravnatelja dogodi ono što se do sada događalo, da tu funkciju preuzme netko jer se ‘nekome tako svidjelo’.

-To više neće tako biti. Vršitelj dužnosti pripremit će natječaj za izbor ravnatelja i očekujem da se izabere kompetentna i stručna osoba čije će stručne, ljudske i komunikativne osobine biti prihvaćene od svih adekvatnih ljudi iz i u bolnici. Interes javnosti za ovo radno mjesto mi je jasan, ipak je riječ o važnoj ustanovi koja broji preko 800 zaposlenih – navodi Pauk.

bolnica hitna pomoc3

Župan nije želio ulaziti niti u imena članova novog Upravnog vijeća koje će on predložiti jer, kaže, to još nisu dogovorili. Međutim, na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa razvidno je kako bi Županija u Upravnom vijeću bolnice mogla predložiti vodičku gradonačelnicu Branku Juričev Martinčev. Ona je, naime, od Povjerenstva zatražila očitovanje je li njezina gradonačelnička funkcija nespojiva s onom u Upravnom vijeću te je dobila odgovor kako istovremeno može obnašati obje funkcije.

Dok Županija čeka da obustava sanacije postane službena, raspravlja se i o prijedlogu ugovora o preuzimanju Opće bolnice Šibenik. Prema Paukovim riječima, od Ministarstva zdravlja traže se određene korekcije prijedloga ugovora posebice u dijelu financijskih obveza koje bolnica ima, odnosno na koji će se način sredstva vraćati kako se ne bi dogodilo da je to isključivo obveza bolnice i Županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.