DOMAGOJ ZANINOVIĆ, ORAH: GO Šibenik ostao je jedina organizacija u Dalmaciji

– Stranka Orah na parlamentarnim izborima nije prešla izborni prag, svega 39.089 glasača dalo jjoj je podršku, što je dva puta manje nego na europarlamentarnim izborima. U IX izbornoj jedinici dobili smo podršku od 1.04 posto. Budući da je održiv razvoj koncept djelovanja stranke, nastavit ćemo biti pokretač pozitivnih promjena i u politici i društvu – otpočela je jutrošnju press konferenciju Danijela Grbelja iz ORAH-a.

Domagoj Zaninović, predsjednik šibenskog ORAH-a ponovio je kako ORAH nije uspio ispuniti predizborna obećanja – Nismo ostali parlamentarna stranka. Nevjerojatno mi je čitati članke gdje se cijela krivica prebacuje na Mirelu Holy.  GO ORAH Šibenik pozdravlja odgovoran i moralan čin njezine ostavk, što bi trebao napraviti i svaki političar na takvoj poziciji. Mnogo je razloga loših rezultata: loš rad na terenu regionalnih prganizacija i sami statuti, i neke odluke predsjedništva u samoj stranci. Sljedeći korak je kompletan restart stranke, restrukturiranje, skraćivanje funkcija i promjena Ustava. Unutarstranački izbori bit će u siječnju. GO Šibenik nastavlja raditi i ponosni smo zbog činjenice da smo ostali jedina gradska organizacija u Dalmaciji, sve su druge zasad odlukom predsjedništva ukinute jer nisu izvršile predviđen plan rada. Doduše, nisam siguran da je to jedini razlog, jer ni GO Šibenik nije odradila kompletan plan rada 2015. godine. Lani smo organizirali nekoliko tribina i okrugli stol na temu održivog turizma, implementiramo se u šibensko društvo i pokušavamo educirati javnost o održivom razvoju i to ćemo raditi i dalje te nastojati postati važna stavka u političkom životu u Šibeniku – zaključio je Zaninović.

orah 171215 2

Inače, u registar GO ORAH Šibenik, upisano je stotinjak članova, od čega je tek deset aktivnih. – Teško je danas motivirati ljude na volonterizam, a kamoli da financijski sudjeluju-

– Od samog početka je regionalno funkcioniranje, kako je djelovao ORAH, možda bila klica problema unutar ORAH-a jer su regije glomazne. Na ovim izborima trebali smo se organizirati od Gospića do Kaštela što je teško fizički pokriti. Bilo bi bolje da je ORAH zadržao županijsku strukturu, što ću predložiti kao promjenu Statuta. Šibenska organizacija ima jezgru sačinjenu od kvalitetnih ljudi.  Propust stranke je bio u obraćanju biračima, možda je trebalo ići donekle populistički jer takve poruke donekle dođu do ušiju javnosti – zaključio je današnje obraćanje Srećko Truta, član šibenskog ORAH-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.