DRAŠKO LAMBAŠA: Moguća obnova tankova za biljno ulje u Luci Šibenik, projekt vrijedan 35 milijuna kuna

– Do kraja mjeseca travnja znat ćemo da li će Luka Šibenik zajedno s strateškim partnerom ući u projekt obnove tankova za biljno ulje. Riječ je o tankovima koji su oštećeni još za vrijeme Domovinskog rata, od tad se nisu koristili. Cijela obnova, ako se realizira, vrijedila bi 35 milijuna kuna, a Luka Šibenik bi na taj način udvostručila svoje prihode- rekao je na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Uprave Luke Šibenik Draško Lambaša.

Konferenciju je sazvao zbog napada sindikalnih povjerenika na Upravu tvrtke, što je prošli tjedan objavljeno na pojedinim šibenskim internet portalima.

– Sindikalisti su tu iznjeli niz neistina, pa sam na ovaj način odlučio reagirati. Luka isplaćuje plaće na vrijeme, svakog 10. u mjesecu. Plaćamo naknade, nagrade, 69 posto prihoda odlazi na plaće zaposlenika. Istina je da se broj radnika smanjio s 187 na 148, ali nitko nije otišao nezadovoljan, plaćali smo i visoke otpremnine. Naš najveći vlasnik, kutinska Petrokemija, čija roba čini 80 posto prometa Luke, 2012. smanjila je promet u Luci sa 600 na 400 tisuća kuna godišnje. Od tud i smanjenje broja radnika, i smanjenje posla, ali, od tog početnog šoka polako se oporavljamo iz godine u godinu- rekao je Lambaša.

Napomenuo je kako su radnici u Luci zadovoljni, a da ta dva sindikalna povjerenika koji su istupili protiv uprave ne predstavljaju većinu zaposlenika Luke.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.