DRUGI DAN SUPERTOONA: Retrospektiva barda animacije, razne radionice i projekcije u festivalskim kinima

Jučerašnji Supertoon započeo je s prvim projekcijama u kinima na Maloj Loži i Gorici.

– Također smo otvorili retrospektivnu projekciju Borivoja Bovnikovića Borde, diva animacije čiji je rad nadahno cijelu generaciju Zagrebačke škole crtanog filma – kažu organizatori.

Retrospektivu je moguće pogledati svaki dan za vrijeme trajanja Supertoon festivala od 18 do 21h u Galeriji Sv. Krševan.

73be22c5-1549-4b41-84a0-89052b5c9cf8

Danas počinju i ostale radionice, a evo što kažu organizatori:

U 10:00h U Gradskoj knjižnici počela je DJEČJA RADIONICA. Ona je dio šireg projekta kojime želimo prenositi upravo tu ljubav prema animaciji koja nas je dovela do organizacije međunarodnog festivala animacije. Presretni smo zbog ovogodišnjeg velikog odaziva djece i roditelja. Voditelj radionice Marko Zdravković-Kunac osnivač je i dugogodišnji voditelj Pulske filmske tvornice, u čijem sklopu vodi Školu animiranog filma te Radionicu filmske medijske kulture u osnovnoškolskoj nastavi.

RADIONICA: ŠIBENIK ANIMATION VJ JAM ANIMIRANI ŠIBENIK počinje u 16:00h u FESTIVALSKOM CENTRU.  S našim timom iskusnih animatora i umjetnika polaznici će imati priliku raditi na vlastitim idejama, zajedno animirati i raditi jedinstvene clipove na ulicama Šibenika. Clipovi će biti prikazani publici festivala na završnom događanju – glazbenom festivalu REGIUS. Mentori su Natko Stipanićev i Ines Kesić, animatori i VJ-ovi. Oni su ovdje kako bi pomogli sudionicima radionice u provođenju ideja te ih vodili kroz grad. Različitim alatima i materijalima sudionici će preobraziti Šibenik u pozornicu za izradu animacije. Nakon toga, za završnu prezentaciju, sudionici će koristiti alat prema vlastitom izboru za stvaranje kratke, ponavljajuće animacije i pozadine u obliku klasičnog VJinga ili projekcijskog mapiranja. Glavni cilj radionice je eksperimentiranje i dobra zabava.

Projekcije se nastavljaju danas u 21:00h na kinu Gorica i Maloj Loži, a ako ih propustite uvečer svaki dan možete pogledati reprizne projekcije od jučer između 13h i 15h u Galeriji Sv. Krševan.
U 20 sati na repertoaru je projekciju forme Animiranog dokumentarca  u Muzeju.

– Za kraj, kao i iuvijek, podsjećamo da su sve naše projekcije, i događaji potpuno besplatni i otvoreni za javnost. I uvijek će biti, iz ljubavi prema animaciji – poručuju organizatori.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.