E-POLICIJA: Šibenčani putem mobilne aplikacije najčešće prijavljuju nesavjesne vozače

Građani su od 15. listopada putem aplikacije za pametne telefone šibensko-kninskoj Policijskoj upravi poslali ukupno 17 dojava u sklopu projekta e-policija. Od te brojke devet je dojava građana prihvaćeno te su šibenski ‘plavci’ odmah krenuli na posao, međutim osam zaprimljenih prijava je odbijeno.

policija aplikacija 7

Glasnogovornica policije Marica Kosor pojašnjava kako se uglavnom radilo o dojavama koje nemaju obilježja kažnjive radnje, a zaprimljene fotografije policiji nisu otkrivale ni vrijeme ni mjesto, čak ni radnju, na koju se dojava odnosi.

-Uzimajući u obzir broj odbijenih ovako zaprimljenih dojava, molimo da upozorite građane da prilikom dojava ovim putem pri fotografiranju događaja na svojim mobitelima uključe geografske koordinate, radi lociranja mjesta događaja te da tekstualno navedu bitne stavke  jer tako zaprimljena dojava omogućuje žurno i ciljano postupanje policije – navodi Kosor.

Šibenčani su e-policiju doživjeli kao plodno tlo da se ‘obračunaju’ s nesavjesnim vozačima kojih, kako gotovo svakodnevno izvještavamo, ne manjka u našem gradu. Naime, policija je najviše dojava zaprimila vezanih za nepropisno parkiranje, ali i ostale prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

parkiranje_sibenik_peskarija (2)

-Budući da su pri fotografiranju bile uključene geografske koordinate te je odmah bilo poznato mjesto događaja intervencija policije bila je promptna, a samim tim i utvrđivanje prijavljenog događaja – zaključuje Kosor.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.