Evo kako ste komentirali mogućnost gašenja općina u našoj županiji

Vruća tema pregovora MOST-a s HDZ-om i SDP-om svakako je reforma lokalne i regionalne samouprave. MOST se, podsjetimo, zalaže da općine moraju biti financijski samoodržive te imati minimalno 5.000 stanovnika. Kako smo jučer pisali, to bi za našu županiju značilo ukidanje svih općina izuzev dvije otočne, Tisno i Murter-Kornati, a status grada mogao bi izgubiti i grad Skradin.

Ova mogućnost izazvala je vaše brojne komentare, mnogi su se začudili što ovakva inicijativa dolazi iz MOST-a koje čine načelnici i gradonačelnici mahom manjih općina i gradova.

screenshot komentari1

-Malo čudno da ova inicijativa dolazi iz Mosta kad se zna da su čelnici ovih “malih” općina Metkovića, Omiša, Primoštena…. izgradili imidž i karijere upravo zbog upravljanja njima… – čudi se Zdravko Burazer dok se Željko Huljev pita: Ako sutra Grad Drniš prigrli Općine Ružić, Promina i Unešić automatski slijedi bankrot dok na drugoj strani Općina Primošten koja bi se trebala ugasiti pliva u novcu…malo čudno zar ne.

screenshot komentari2

Mnogi čitatelji podržavaju ovaj kriterij tvrdeći kako će se konačno smanjiti birokracija, dok neki smatraju kako je načelo supsidijarnosti među najvećim dostignućima zapadnog svijeta. Bilo je i onih koji predlažu da se spoje općina Primošten i Rogoznica, ali ipak drže kako ni Primoštencima ni Rogozničanima tako nešto ne bi ‘leglo’…

screenshot komentari

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.