EVO KOJA JE ‘NJENA PRIČA’: Šibenka Doloris se nikad kiruški nije korigirala, ima tisuće sljedbenika na mrežama…

Ako su žene Krešimirova grada ugodne vanjštine, otvorene, druželjubive i britke dame, bez dlake na jeziku, kako ih se često opisuje, onda je 38-godišnja Doloris Barački primjer prave Šibenke, piše Slobodna Dalmacija.

Visoka, stasita plavuša prekrasne duge, guste kose zbog svojih je vanjskih atributa nedavno uvrštena među najzgodnije Hrvatice na Instagramu, besplatnoj aplikaciji koja svojim korisnicima omogućava obradu i deljenje fotografija na društvenim mrežama.

Takvom se Lora ili Dole, kako je skraćeno nazivaju prijatelji i radne kolege, uopće ne doživljava. Dapače, i Instagram je, priča, otkrila slučajno. A kad je već preuzela aplikaciju, onda je, kaže, i uvrstila par svojih fotografija jer se obožava fotografirati.

– Fotografiju volim jer je ona manifestacija jednog trenutka, a, ako je riječ o portretu ili prikazu cijele figure, onda i raspoloženja neke osobe, njezinog unutarnjeg svemira. Pravilo je da uvijek nastojim da moja fotografija zadržigranice dobrog ukusa, da prikaže vanjštinu ali da se, pri tom, ne svede isključivo na nju.

Oduševljena sam, na primjer, serijom fotografija u povijesnom kostimu u kojoj mi je bila želja ukazati na to da sam rođena u drevnom Šibeniku, prvom samorodnom hrvatskom gradu. Općenito, volim svoj grad i ako fotografijom mogu pridonijeti njegovoj promidžbi, rado to činim – priznaje Doloris.

Mir i zadovoljstvo

Ne spada u one koji se, veli, pred fotoaparatom previše namještaju, traže prikladnu pozu ili profil jer prirodnost smatra najboljim vidom predstavljanja.

– Biti prirodan je odlika dobrog modela. Iako se modelingom nikada nisam bavila već samo manekenstvom i to prije više godina, prirodnost je za mene pravilo broj jedan. Ne samo pred kamerom ili fotoaparatom, već i u životu. Nikada, recimo, ne bih kirurškim putem korigirala određene nepravilnosti na svom tijelu, no to drugim ženama ne zamjeram.

Ako se tako osjećaju sretnije, mlađe i privlačnije, tko sam ja da bilo kome sudim. Ipak, preporučila bih da u tome ne pretjeruju jer postižu samo suprotni efekt. Žena je lijepa u svim godinama života, baš onakva kakva jest ako zrači unutarnjim mirom i zadovoljstvom. To se mora odraziti na vanjštini – uvjerena je Doloris.

Raduju je, inače, male stvari i dobri, iskreni, neposredni i otvoreni ljudi kojih je, zaključuje, mnogo u njezinom životu, počevši od obitelji do prijatelja.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.