FORUS: Upoznajmo svoj grad kroz orijentacijsko kretanje i kviz

Društvo sportske rekreacije “SPORT ZA SVE“ 08 FORCA ŠIBENIK u suradnji s udrugom MLADI U EU i ŠIBENSKOM UDRUGOM MLADIH u sklopu projekta “KLUB MLADIH ENTER“  organizira “Forus“– sportsko rekreativna edukativnu aktivnost “Upoznajmo svoj grad“ (zabavno orijentacijsko kretanje u paru- 6km, večeri kviza). Aktivnost kroz projekt „Klub madih Enter“ financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Forus je planiran za petak 25.ožujka 2016. s početkom u 17.30 i to većim dijelom u centru Grada ali i na prostoru kvartova u kojima se nalaze gradske tvrđave (Barone, Sv.Mihovil, Sv.Ivan)/Crnica, Građa, Varoš, Šubićevac.

Događaj “Forus“ – zabavno orijentacijsko kretanje u paru planira se organizirati i realizirati u suradnji s Udrugama “Narančaste zgrade“ i zamišljen je u izvedbi rekreativnog oblika s dionicama kretanja u dužini od 05,9km J, s mogućnošću odabira kombinacije prijavljenog para(muško, ženski ili muško-ženski par) i to međusobno povezanih tijekom cijele utrke.

Forus je planiran za petak 25.ožujka, 2016.s početkom u 17.30 i to većinom u centra Grada, ali i na prostoru kvartova u kojima se nalaze gradske tvrđave(Barone, Sv.Mihovil, Sv.Ivan)/Crnica, Građa, Varoš, Šubićevac.

 

 • Prijavu za sudjelovanje je moguće napraviti putem maila na forca08@hotmail.com ili pred sami start utrke, a za sve potrebne informacije možete nas kontaktirati na brojeve 099 356 5294 Željka&Mia 098 957 6777.

 

 • Start & cilj – “Narančasta zgrada“ , a sudjelovanje u utrci je moguće jedino u paru po vašem izboru, startnine za utrku nema.

 

 • Okupljanje pred utrku kreću od 16.30h u “Narančastoj zgradi“ gdje će sudionici prijavom i dobivenim startnim brojem na zapisničkom stolu biti registrirani za utrku, a i gdje će ujedno imati omogućene osnovne uvjete kako bi se pripremili za natjecanje(wc, garderobe, osvježenja, info).

 

 • Sudionici će imati za cilj da nakon prijave svog para preuzmu od organizatora spoj /traka koja povezuje natjecatelje/1,5m i nakon danih uputa krenu na startnu liniju s koje kreće prilikom zajedničkog označavanja starta. …ti & ja laganini.

 

 • Natjecatelji se kreću slobodnim izborom rute, ali su obvezni preuzeti sve oznake perforatora/markira s kontrolnih točaka/KT/zadanih postaja utrke, od 01 do 05,9, a one su :

 

 • – isprava kralja Petra Krešimira IV, simbolizira prvi spomen grada Šibenika, vjerojatno potpisana na / tvrđava sv.Mihovila 01 KT

 

 • – bula pape Bonifacija VIII, Šibenik dobiva svoju biskupiju, odvaja se od trogirske i služeno dobiva civiteti, postaje gradom, jer ima komunalnu i crkvenu autonomiju, Katedrala 02 KT

 

 • – Vetor Pisani napada grad Šibenik, rat između Genove i Venecije, Vetor Pisani u borbi protiv Genove napada dalmatinske gradove koji su služili kao luka genoveškim brodovima, navedene godine napadnut je i Šibenik te spaljen do temelja, Mulo krke – iskrcaj brodova / lanterna 03 KT

 

 • – 3 godine nakon prodaje Dalmacije (borba za prijestolje između Žigmunda Luksenburškog i Ladislava Napuljskog, prodaja Dalmacije za 100 000 dukata), Šibenik službeno potpada pod Mletačku vlast, lav u Docu 04 KT

 

 • /1649. – obrana Šibenika od Turaka / smrtonosna kuga, tvrđava Barone 05 KT

 

 • – Rujanska bitka za Šibenik, od 16. do 23. rujna,1991., vojarna “Jamnjak“ na Šubićevcu 05,9 KT

 

 • Redoslijed i način pronalaska KT/kontrolnih točaka sudionici natjecanja biraju sami uz napomenu da je natjecanje kompletno nakon što se sve KT sakupe, ukoliko se preskoče neke KT na samom cilju će ostvareno vrijeme parova biti uvećano za još 5min.

 

 • Natjecanje je ispravno završeno ukoliko se na cilju pojavite sa svojim partnerom s kojim ste i započeli utrku i sa spojenim rukama.

 

 • Navedene KT su osmišljene kao kratke povijesne crtice grada Šibenika(ove godine slavimo 950 Grada) koje su ga u to doba obilježile bilo ratnim ili važnim povijesnim zbivanjima.

 

 • Na utrci će sudjelovati tim za sigurnost odvijanja natjecanja / Spasilačka služba, na svakoj KT će biti pomoć volontera utrke (volontera kojima će dužnost biti da prate sve regularnosti kao i neregularnosti koje će se dešavati vezane za odvijanje utrke-provjera postavljenih oznaka na stazi-ispunjavanje zadataka utrke-poštivanje pravila), a na nekim KT će biti i malih osvježenja. Prilikom završnog proglašenja pobjednika s njihovim ostvarenim vremenima organizatori će simboličnim poklonima nastojati nagraditi najbolje, ali i sve sudionike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.