FOTO: 10. simpozij Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja u Solarisu

U Solarisu se održava 10. simpozij Hrvatskog društva za zaštitu od zračenja u organizaciji Društva te suorganizaciji Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, Instituta Ruđer Bošković i Državnog zavoda za radiološku i nuklearnu sigurnost iz Zagreba. Okupljene sudionike u prigodi otvorenja pozdravio je i gradonačelnik Željko Burić zaželjevši im dobrodošlicu u Šibenik.

znanstvenici2‘ Najstarije hrvatsko društvo u najstarijem hrvatskom izvornom gradu dobra su simbioza, a vjerujem da ćete uz edukativni dio naći vremena i razgledati Šibenik koji iz dana u dan doživljava kvalitetne pomake. Zdravstveni sustav prolazi teška vremena i mnoge uštede se lome upravo preko vas, ali interes korisnika te njihova, ali i vaša zdravstvena zaštita nikada ne smiju biti ugrožene. ‘, poručio je gradonačelnik Željko Burić, kojemu su organizatori uručili zahvalnicu za doprinos u organizaciji skupa.

znanstvenici3Sudionici simpozija danas i sutra razgovarat će o općim temama u znanosti o zračenju i zaštiti od zračenja, biološkim učincima zračenja, izloženosti stanovništva zračenju te zaštiti od zračenja u medicini. Ovim jubilarnim simpozijem nastavlja se dugogodišnja tradicija organiziranog okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih profila radi razmjene novih informacija i prikaza aktualnih saznanja na području zaštite od zračenja.
Hrvatsko društvo za zaštitu od zračenja osnovano je 1979. godine, a danas okuplja 185 znanstvenika i stručnjaka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.