FOTO: 130 domaćih radnika na Obonjanu brinut će da gosti za 97 eura dnevno imaju najbolji doživljaj

Na današnjoj konferenciji za medije ekskluzivno je predstavljen koncept budućeg poslovanja Obonjan rivijere.

Gradonačelnik Željko Burić pred britanskim investitorima istaknuo je zadovoljstvo što je čitavo jedno desetljeće neriješeno pitanje Obonjana, odnosno omča oko vrata Šibenika, kako je rekao, napokon riješeno.

projekt obonjan 260416 3

– Obonjan će redefinirati Šibenik kao destinaciju što će se pozitivno odraziti na proračun Grada te utjecati na sport i kulturu. Ovaj projekt znatno je više od turizma; on donosi gradu nove vrijednosti i predstavlja nadogradnju na započeti uzlet Krešimirova grada koji nitko više neće i ne može zaustaviti. – rekao je Burić.

U ime investitora Dan Blacklidge, jedan od suosnivača projekta, predstavio je nov izgled dosada zapuštenog Obonjana.

projekt obonjan dan blacklidge 1

– Zatečeno stanje bilo je gore od očekivanog, stoga je bilo potrebno uložiti u infrastrukturu više od predviđenog – započeo je Blacklidge, napomenuvši da je Obonjan pod britanskom koncesijom 49 godina.

Prva faza radova bit će dovršena u lipnju ove godine, a ‘vrata Obonjana’ ovaraju se  18. srpnja 2016. godine.

– Ciljani gosti su Europljani visoke platežne moći, kulturni i obrazovani te starosti od 28 do 40 godine – pojasnio je Blacklidge.

Infrastruktura na otoku  mora biti u skladu s integritetom otoka, pa će tako gosti boraviti u luksuznim drvenim kolibama u mediteranskom stilu, koje će izgraditi slovenska tvrtka Adria, a za jedno noćenje izdvojit će 97 eura. Nešto je niža cijena smještaja u klimatiziranom šatoru dizajniranom ciljano za Obonjan, pa će tako za njega izdvojiti 60 eura.

obonjan

– Obonjan neće biti party destinacija, već  high-end i eco-friendly luksuzan otok sadržajno visoke kvalitete. Ključni aspekti ponude su glazba, umjetnost, film, ekologija, obrazovanje, radionice, wellness zona, masaže, tjelovježba, domaća gastro ponuda… Otok tako nudi bar i restoran uz more, boravak na bazenu s ležaljkama, rum bar za noćni provod, wellbeing centar za opuštanje, geo – kupolu za radionice i predavanja, a da je privlačan ciljanoj publici, svjedoče već i brojne rezervacije, pogotovo nakon što se u marketing investiralo 300 tisuća eura već prve godine – priča Blacklidge.

Obonjan-1

Prve sezone, koja će trajati osam tjedana, Obonjan će moći primiti 800 gostiju dnevno.

– Smještaj većeg broja gostiju je kompleksno pitanje zbog pitanja otpada, vodoopskrbe te električne energije na otoku – pojasnio je Blacklidge, a Kristijan Gržetić u ime investitora dodao je da će se ove prve godine pitanje vode riješiti tankovima te da se u budućnosti nadaju uz pomoć lokalne i državne vlasti na Obonjan dovesti vodu.

obonjan5

obonjan1

U trendu sveobuhvatne ponude, za goste Obonjana na dnevnoj bazi bit će organizirani izleti u Šibenik, razgledavanje grada te posjet nacionalnim parkovima Krka i Kornati kako bi im se pružio cjelovit doživljaj turističke ponude s ciljem jačanja svijesti o mogućnostima i ljepotama Hrvatske.

A da bi gosti Obonjana pamtili najljepše ljetovanje pobrinut će se 130 radnika za koje će se obnoviti postojeća infrastruktura na otoku, a radnu snagu činit će lokalno stanovništvo.

Obonjan-1

– Sidrenje oko otoka i posjet domaćeg stanovništva neće biti zabranjeno – rekao je Gržetić, te dodao  – Želja  nam je  da stanovnici Šibenika i okolice znaju kako je projekt proveden i s ciljem brige za njihovo nasljeđe, i kako će u periodu nakon isteka koncesije u trajanju od 49 godina imati izravnu koristi od otoka u godinama koje dolaze. U planu nam je ponuditi mladim stanovnicima Šibenika i Županije da kroz posjete, primjerice škola i sveučilišta, uče o pionirskim eko-friendly praksama koje se provode na otoku. Trenutno istražujemo načine integriranja obrazovnih ustanova i škola diljem regije u sam projekt, kako bi osigurali da buduće generacije domaćih turističkih praktičara i stručnjaka mogu dobiti neophodne profesionalne vještine i iskustva iz našeg jedinstvenog projekta –

U konačnici, Obonjan će etablirati Šibenik i Hrvatsku na globalnoj turističkoj karti, zaključili su gradonačelnik Burić, britanski investitori te savjetnik ministra turizma, Ivo Bašić.

obonjan4

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.