FOTO: 900 TISUĆITI POSJETITELJ NP KRKA: Obitelj Čović dočekalo iznenađenje

U godini koja je za hrvatski turizam bila po mnogim čimbenicima izuzetna, Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka’ bilježi izniman porast posjećenosti od čak 18%. Danas, prvi dan mjeseca listopada ostvaren je rekordan posjet i djelatnici JU NP ‘Krka’ su na glavnom ulazu Lozovac dočekali 900 tisućitog posjetitelja.

np krka 900000 posjetitelj 3

Riječ je o obitelji Čović koja već godinama živi u Švedskoj, a već dugo planiraju izlet na Krku. Današnji dan pokazao se kao najbolji izbor jer, ne samo da su imali pravi mali doček iznenađenja, već su im tom prigodom uručeni i vrijedni pokloni.

np krka 900000 posjetitelj 4

Ministar zaštite prirode i okoliša Mihael Zmajlović i ravnatelj JU „NP Krka“ Krešimir Šakić prigodno su im darovali godišnju obiteljsku ulaznicu na vrijeme od deset godina, uokvirenu fotografiju Skradinskog buka, knjige Legenda o Krki i Čarobni svijet Nacionalnog parka ‘Krka’ te promidžbene materijale. Oduševljenje nisu krili rekavši da im je ovo neočekivano iznenađenje uljepšalo dan.

– U Švedskoj živim 30 godina, a porijeklom sam iz Tučepa. Moja obitelj zavoljela je Hrvatsku zbog ljepota i očuvane prirode. Ovaj poklon nas je ugodno iznenadio i vjerujem da nam ovo neće biti posljednji posjet Parku, koji nas je oduševio dobrodošlicom – rekao je Damir Čović.

np krka 900000 posjetitelj 5

– Ove godine u najoptimističnijem scenariju očekivali smo oko 800.000 gostiju, a danas u Nacionalnom parku „Krka“ dočekujemo devetsto tisućitog posjetitelja. U rujnu smo na Plitvicama milijuntog gosta dočekali dvadesetak dana ranije nego lani. To su rezultati ulaganja i pokazatelji da dobro radimo. U posjetiteljsku infrastrukturu parkova u tri i pol godine uložili smo 400 milijuna kuna, pri tom vodeći računa o zaštiti prirode i rasterećenju najposjećenijih dijelova parkova. Novim atrakcijama stvaramo preduvjete za dolazak većeg broja posjetitelja – izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović dodavši da je ovakav uspjeh rezultat uspješnog održivog upravljanja i ulaganju u infrastrukturu i posjetiteljske sadržaje.

np krka 900000 posjetitelj 2

– Zaštitom prirode i valorizacijom kulturnopovijesne baštine sačuvana je suština Nacionalnog parka „Krka“, što je temeljna zadaća Javne ustanove i ono što privlači posjetitelje. Povećanje broja posjetitelja za nas znači i veću potrebu za zapošljavanjem, ali i povećanje prihoda, koje potom ulažemo u lokalnu zajednicu i pridonosimo razvoju cijelog područja koje obuhvaća pozitivna klima NP ‘Krka’- rekao je Krešimir Šakić, ravnatelj JU NP ‘Krka’.

np krka 900000 posjetitelj 1

Ulaganja u infrastrukturu i nove posjetiteljske sadržaje u Parku nastavljaju se pa će tako uskoro biti realiziran i projekt uređenja ulaza Lozovac, gdje će biti izgrađen novi informativno-prihvatni centar za posjetitelje. Iduće godine će se urediti i otvoriti i dvije nove staze, a očekuje se i otvorenje Centra za posjetitelje Lugareva kuća koji će vrviti raznim edukativnim sadržajima. Tu je i, 40 milijuna kuna vrijedan projekt Eko kampus Puljane, a sve, kažu iz Krke, s ciljem da broj posjetitelja raste još više. Sudeći po dosadašnjim uspjesima, ali i najavljenim projektima, ta će brojka itekako rasti. Uzvodno.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.