FOTO: Armagedon u Šibeniku: Bujica nosi kamenje, poplavljeno više od dvadeset kuća

Večeras u Šibeniku vlada pravi kaos uzrokovan obilni padalinama.

poplava3

Vodene bujice su donijele kamene kocke s Vanjskog sve do Poljane, u Centru 112 nam nisu mogli reći koliko su poziva na intervenciju zaprimili jer vlada veliki kaos i telefon im ne prestaje zvoniti.

kamenje

kamenje2

 

vanjski

 

voda

 

polava6

Kako doznajemo, došlo je do poplava u stambenim objektima te vatrogasci trenutno imaju najmanje dvadeset intervencija, a među njima su i neki ugostiteljski objekti u Docu.

poplava

poplava1

Velika kiša je izazvala i posebnu regulaciju prometa pa tako HAK obavještava da se zbog obilnih oborina i odrona vozi otežano i uz ograničenje brzine od 40 km/h na Jadranskoj magistrali Kapele i Vodica.

poplava4

polava5

 

 

Kiša je stvorila i velike probleme u prometu pa je tokom dana zabilježeno i nekoliko prometnih nesreća.

Pala je velika količina kiše za kratko vrijeme, a pojedine postaje mjerile su intenzitet oborina preko 200 litara po satu!

U Vodicama je do ovih trenutaka palo preko 120 litara kiše koje su izazvale bujice i poplave.

Na širem šibenskom području za sat vremena palo je i do 50 litara kiše po metru četvornome! Glavnina grmljavine u ovim trenucima se premjestila nad središnji dio županije, piše Šibenik Meteo.

Ovo će biti, čini se, duga noć za vatrogasce.

zoran

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.