FOTO: Bajkerima velikog srca uručene zahvalnice zbog vrijedne donacije

Sudionicima velike humanitarne akcije ‘Euro Tur 2016. Charity Transport’ , kojom je dodijeljena  oprema šibenskim medicinskim ustanovama, sinoć su u prostorima Gradske vijećnice uručene zahvalnice. Prigodnoj svečanosti nazočili su i gradonačelnik Šibenika Željko Burić te župan Goran Pauk koji su humanitarcima i zahvalili na ovoj hvalevrijednoj donaciji.

bajkeri3

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik udruge ‘Biker Brummi Hilfe’ dr. Hermann Munzel koji je izrazio zadovoljstvo uspjehom akcije.

Akciju su organizirali članovi Moto kluba Galebi u suradnji s udrugom ‘Biker Brummi Hilfe’, Eurobiker Charity Croatia i Eurobajkerima. Sedam kamiona medicinske opreme stiglo je šibenskim ustanovama: Općoj bolnici Šibensko- kninske županije, Domu za starije i nemoćne osobe „ Cvjetni dom“, dok je Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac uručeno vozilo- kombi marke Mercedes.

bajkeri2

Još deset kamiona koji prevoze humanitarnu pomoć nastavit će put prema Orašju, gdje će isporučiti medicinsku opremu tamošnjim dvjema bolnicama.

Cijela akcija organizirana je pod visokim pokroviteljstvom Europskog parlamenta, predsjednika Deutsche Bundestaga i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

bajkeri1

Humanitarne zabave za motoriste, uz podršku Grada i Županije, održane su u petak i subotu na prostoru TEF-a, a u okviru višednevnog programa gosti su obišli i ljepote Šibenika i šibenskog kraja te NP Krka i Kornati.

Moto klub Galebi ove godine obilježava i 10 godina postojanja, a ovaj cjelokupni angažman posvetili su i Šibeniku u povodu 950.obljetnice od prvog spomena grada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.