FOTO: Bili smo na najvećem kruzeru koji je ikad uplovio u šibensku luku

Najveći kruzer koji je dosad uplovio u šibensku luku ‘Thomson Celebration’ danas se posljednji put ove godine vezao za gat Vrulje. S oko 1.200 putnika, mahom Britanaca, impresivna grdosija duga je gotovo 215 metara, a ekipi Šibenskog portala pripala je čast da zaviri u unutrašnjost broda te porazgovara s članovima posade.

kruzer thomson 2

U pratnji ravnatelja Lučke uprave Šibenik Joška Šupe i Gordane Mrčela, primio nas je kapetan broda Hugh Maynard kojem je ovo četvrti posjet Šibeniku. I svaki put, govori nam, pravi je izazov uploviti s brodom u šibenski kanal. Nimalo lak posao nije imao ni jutros, no prepričava nam, mnogo je kompliciranije kada puše bočni vjetar.

kruzer thomson 29

kruzer thomson 42

kruzer thomson 1

-U Šibeniku ostajemo do 18 sati nakon čega plovimo prema Korčuli, a zatim idemo za talijanski Bari – kazao nam je kapetan. Na brodu se trenutno nalazi 500-tinjak članova posade iz svih zemalja svijeta, Filipina, Indonezije, Barbadosa, Velike Britanije, a kapetan, inače Britanac koji živi u SAD-u, kaže kako se svi jako dobro slažu i funkcioniraju kao jedna velika obitelj.

kruzer thomson 30

Iako je četvrti put u Šibeniku, kapetan Hugh još nije imao priliku upoznati se s našim gradom.

kruzer thomson 31

kruzer thomson 27

-Žao mi je, no nadam se da ću imati priliku sljedeće godine. Jako bi volio posjetiti NP Krka – kazao je kapetan na što ga je Šupe uputio kako im Šibenik iduće godine neće biti u itineraru puta. U naš grad ponovno stižu tek 2017. godine.

215-metarski ‘hotel na moru’ sadrži sve što vam treba tijekom dvotjednog putovanja. Dva bazena,  tri restorana, nekoliko barova, trgovine, kasino, spa centar, teretanu, knjižnicu…

kruzer thomson 26

kruzer thomson 3

kruzer thomson 7

kruzer thomson 15

kruzer thomson 12

kruzer thomson 19

kruzer thomson 23

kruzer thomson 18

kruzer thomson 8

Ekipi ‘Thomson Celebrationa’  ravnatelj šibenske Lučke uprave danas je uručio fotografiju broda snimljenu dronom ove godine u svibnju koja je oduševila kapetana i obećao ju je postaviti na posebno mjesto na brodu.

kruzer thomson 38

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.