FOTO: Brodarički đaci kod župana i gradonačelnika: ‘Ne sviđa nam se što se naša plaža zove Rezalište’

Učenici 3.a i 3.b razreda Osnovne škole Brodarica i učenici 3 g područne škole Grebaštica u pratnji svojih učiteljica Marine Nadoveza, Ivane Desnica i Antonije Rudan posjetili su danas Grad Šibenik i Šibensko-kninsku županiju. U okviru nastavnog plana i programa mališani se upoznaju s funkcioniranjem lokalne samouprave, a učenici su zasuli pitanjima gradonačelnika Željka Burića i župana Gorana Pauka.

djeca kod zupana

Radoznale učenike zanimalo je kako se postaje župan, koliki je proračun županije, je li naporno biti gradonačelnik, hoće li Brodaričani dobiti školske uniforme, kada će dobiti novouređenu plažu..

djeca kod gradonacelnika1

 

djeca kod gradonacelnika2

Izrazili su i želju da se postavi ograda oko škole, također i nezadovoljstvo što neki stariji učenici narušavaju izgled škole i okoliša. Brodarički školarci ukazali su i na neprivlačan naziv lokalne plaže Rezalište, koji ih, kako su kazali, pomalo zastrašuje. Umjesto Rezalište radije bi koristili izraz gradska plaža u Brodarici, a taj izraz je i gradonačelnik ocijenio prikladnijim.

djeca kod zupana1

Učenike je zanimalo i što župana čini sretnim, koju glazbu sluša, voli li igrice, koje auto vozi i što bi promijenio da može u 2015. godini.

Župan je učenike upoznao s aktivnostima kojima se bavi Županija, ali je propitao i njihovo znanje o osnovnim obilježjima naše županije. Osim zavidnog znanja o svojoj županiji pokazali su i zavidno znanje o Domovinskom ratu i bitci za obranu Šibenika. Jedna učenica željela je čuti priču iz prve ruke o danu kada su u Rujanskoj bitci srušena dva neprijateljska zrakoplova. Župan im je ispunio želju i ukratko opisao najslavniji događaj Domovinskog rata ‘Obadva, oba su pala ‘, kojeg je bio sudionik.

djeca kod zupana4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.