FOTO: Broji se promet na križanju kod Dalmarea, HC kreću u rekonstrukciju tog ‘uskog grla’?

Od jutros učenici Prometno-tehničke škole broje promet na križanju Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika kod Dalmarea.  Broji se sveukupan promet koji ide iz smjera Splita prema Šibeniku i obrnuto kao i promet iz Mandaline prema Šibeniku i Splitu.

krizanje dalmare (4)

Naručitelj podataka o broju prometa su Hrvatske ceste, a kako doznajemo, želja je ispitati ima li, prema dobivenim podacima, potrebe ulaziti u rekonstrukciju tog semaforiziranog križanja.  Jasno, svaki Šibenčanin koji prolazi navedenim prometnim raskrižjem odmah će se složiti kako je riječ o ‘uskom grlu’, posebice u ljetnim mjesecima, za koje hitno treba napraviti novo prometno rješenje. U tome se slaže i ravnatelj Prometno-tehničke škole Zdravko Peran.

krizanje dalmare (3)

-Šibenik je u ovom dijelu postao grad na rubu grada. Otvorilo se nekoliko trgovačkih centara, otvorena je Katolička škola, poslovni centri na što nitko nije računao. Ako uzmemo u obzir i veliki broj vozila koji prolazi Jadranskom magistralom posebice u ljetnim mjesecima onda je normalno da se ovdje stvara kolaps i prometni čep – kaže Peran.

krizanje dalmare (5)

Hrvatske ceste podatke o prometu na spornom križanju dobit će već idućeg tjedna, a onda će se na osnovi toga odlučiti je li pred Šibenikom konačno rješenje još jednog dugogodišnjeg prometnog problema.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.