FOTO: Budući pravnici iz šibenske gimnazije na simuliranoj sudskoj parnici u Zagrebu

Učenici šibenske Gimnazije Antuna Vrančića., njih 13 iz drugih, trećih i četvrtih razreda, sudjelovali su prošlog četvrtka na Državnoj smotri simuliranih suđenja u Zagrebu, u prostorijama Općinskog kaznenog suda u Zagrebu zajedno s učenicima još 16 gimnazija iz cijele Hrvatske.

gimnazija4– Spis za simulirano suđenje bio je građanska parnica: Vjekoslav Marić protiv Krešimira Čirića i Gimnazije dr. Franjo Tuđman iz Zagreba, a naši učenici su svi odreda oduševljeni tom simuliranom parnicom. Toliko, da su neki od njih utvrdili svoju odluku da se upišu na Pravni fakultet- kaže profesorica Žana Antunac, koja je vodila šibenske gimnazijalce u Zagreb.

gimsudjenje333

gimnazija3Smotra nije bila natjecateljsklog karaktera, cilj je pokazati učenicima, možebitnim budućim pravnicima, kako izgleda prava sudska parnica, omogućiti im bolje razumijevanje pravosudnog sustava – od pravila za izvođenje dokaza do ponašanja u sudnici.

– Ipak, pripremali smo se za smotru, sve je to pokrenula profesorica Dragica Rončević. Sljedeći korak nam je odlazak u Zagreb na simuliranu sjednicu Hrvatskog sabora, nadamo se da ćemo i za taj događaj dobiti pozivnicu, jer interes učenika je velik, da se na tim događanjima dosta toga naučiti- kaže Žana Antunac.

gimsudjenje666

ginmnazija1Na simuliranom suđenju u Zagrebu bili su Điđi Delalić, Iva Žura, Laura Bačelić, Katarina Palinić, Vice Vlahov, Katarina Krnčević, Sara Jurić Paić, Anđelo Malada, Tomislav Jukica, Toma Berović i Josipa Topić.

gimsudjenje444

gimsudjenje222

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.