FOTO: BURIĆ DOMAĆIN KINESKOM VELEPOSLANSTVU: Obišli Pode i tvrđavu sv. Mihovila

Krešimirov grad danas su posjetili predstavnici Gospodarskog odjela Veleposlanstva NR Kine, najmnogoljudnije svjetske države, Liu Kai i Zhou Yi koje su na poduzetničkoj zoni Podi dočekali gradonačelnik i župan Pauk sa suradnicima.

kinez liu kai 161215 5

 

Nakon obilaska pogona ZM- Vikoma Zagreb Montaža Grupe održan je sastanak izaslanstva Veleposlanstva, Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije te predstavnika Luke Šibenik i Poduzetničke zone Podi na kojem su prezentirane šibenske gospodarske mogućnosti.

– Raspolažemo s ogromnim prostorom koji je otvoren za potencijalne investitore uz povoljnu cijenu zemljišta te infrastrukturne prednosti gospodarske zone, koja je između ostalog i prva zona u Hrvatskoj spojena na sustav pročistača otpadnih voda – rekao je Burić.

kinez liu kai 161215 3

kinez liu kai 161215 4

Liu Kai, ekonomski savjetnik Veleposlanstva NR Kine kazao je da ovo nije prvi kontakt sa Šibenikom, a njihov se interes, osim za gospodarski segment, vezuje i uz šibensku luku.

– Na sastanku Vlade NR Kine  i zemalja srednje i jugoistočne Europe u studenom 2015.g. jadranske luke izdvojene su kao prioriteti. Želja nam je upoznati planove i mogućnosti Šibenika s naglaskom na rad Luke Šibenik – poručio je Kai.

Nakon obilaska Poduzetničke zone Podi izaslanstva su posjetila i tvrđavu sv. Mihovila, gdje je gradonačelnik Burić predstavio aktualne gradske projekte, a potom je uslijedio obilazak stare jezgre i šibenskih kulturnih znamenitosti.

kinez liu kai 161215

kinez liu kai 161215 1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.