FOTO: Burić i Mioč obišli radove na kolektoru u Brodarici i Ražinama

Šibenski gradonačelnik Željko Burić uz pratnju direktora Vodovoda Mihe Mioča obišao je danas radove na izgradnji kanalizacijskog sustava za naselje Brodarica i Ražine. Situaciju na terenu iznio im je tehnički diretkor Vodovoda Željko Štrkalj te ih izvijestio da je u I fazi izgradnje sustava odvodnje za istočni dio grada realizirano 60 posto radova.

buric mioc

-Počeli smo 1. rujna 2014. godine,a  predviđeni završetak je 1. rujna 2016. godine i kako sada stvari stoje taj će rok biti ispoštovan. U cijelosti su izgrađeni, obavljeni tehnički pregledi i ishodovane uporabne dozvole za tri cijeline, a to su mješoviti kolektor ‘Dalmare’-crpna stanica ‘Mandalina’, crpna stanica ‘Ražine’ i tlačni cjevovodi do uređaja – kazao je Štrkalj te dodao kako se trenutno izvode radovi na spoju poslovne zone ‘Podi’, prvi dio Brodarice te u naseljima Ražine i Podsolarsko.

Danas se počela raditi crpna stanica na rivi u Brodarici, a Štrkalj procijenjuje kako bi radovi na početku Brodarice trebali biti gotovi u roku od mjesec dana. I dalje će se promet tim dijelom magistrale odvijati uz privremenu regulaciju budući da će radovi uskoro prijeći samu prometnicu te se ‘spustiti’ prema obali.

brodarica kolektor

Burić i Mioč obišli su danas i kompletno uređenu Ražinsku ulicu u Ražinama u kojoj su postavljene kanalizacijske cijevi te je ista asfaltirana. Direktor Vodovoda apelirao je na građane da budu strpljivi dok traju radovi, a gradonačelnik je podsjetio kako će se ovim krupnim projektom riješiti i komunalni problemi Ražinaca i Brodaričana.

razine kolektor

razine kolektor2

-Završetkom polaganja cijevi i asfaltnog sloja počinje urbanizacija kako Ražina tako i Brodarice. Ljudi u tim gradskim četvrtima stalno su se žalili na stanje prometnica, ulica i nogostupa, a mi smo im odgovarali da budu strpljivi jer će doći do opsežnih radova. Sada priča postaje konkretna jer će se krenuti u uređenje nogostupa, ulica i rasvjete.  Jedno od naših obećanja je i početak realizacije projekta plaže Rezalište i naravno Podsolarsko. Plaža Rezalište je u fazi dobivanja građevinske dozvole i ide u idućoj proračunskoj godini, a istovremeno se radi podloga ili papiralogija za spajanje Solarisa i plaže Rezalište kod Podsolarskog – poručio je Burić.

razine kolektor1

Podsjetimo kako je I faza radova na izgradnji sustava odvodnje financirana od strane EBRD-a te iznosi 10 milijuna eura, dok II faza radova podrazumijeva izgradnju uređaja za pročišćavanje voda i izgradnju kompletnog kanalizacijskog sustava naselja Brodarica, Krapanj, Jadrtovac i Zablaće. Ta je faza radova vrijedna oko 283 milijuna kuna te će se aplicirati na fondove Europske unije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.