FOTO: ČIPKARSKA RADIONICA: Veliki interes pokazuje da Šibeniku treba ovakav tečaj

Jučer se u Muzeju grada Šibenika održala radionica izrade čipke u sklopu nedavno otvorene izložbe ‘Blago primoštenske čipke’.

Na radionici su sudjelovale članice udruge ‘Pekljica’, žene koje su primoštensku čipku spasile od zaborava i dale joj novi sjaj, te Sandra Barešin, autorica gore spomenute izložbe.

Ovo je svojevrsni nastavak tečaja koji se svaki utorak održava u Knjižnici Ante Starčevića u Primoštenu, a svi koji su propustili jučerašnju radionicu to imaju prilike ispraviti već sljedeći utorak.

pekljica

pekljica1

pekljica3

– Bilo je uistinu zanimljivo, a Šibenčanke su pokazale interes i nekolicina njih se pojavila na radionici. Začudilo me koliko se ljudi upisalo u knjigu dojmova i ono što bih uistinu voljela je da postoji ovakav tečaj i u Šibeniku – rekla nam je Barešin koja sljedeći utorak u šibenskoj knjižnici ima predstavljanje ‘Priručnika primoštenskog čipkarstva’.

pekljica2

Riječ je o priručniku koji je nastao kao produkt Sandrinih posjeta radionicama u Primoštenu gdje je pratila njihov rad.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.