FOTO: Članice HPD Kamenar iz Šibenika ‘prevalile’ 1.325 metara nadmorske visine do vrha Mosora

Članice Hrvatskog planinarskog društva Kamenar iz Šibenika ove su nedjelje sudjelovale u tradicionalnoj manifestaciji kojom se obilježava Međunarodni dan žena, ‘100 žena na vrhu Mosora’.

Toplo odjevene, s ruksacima na leđima i s puno volje i želje da se odupru vertikali na putu prema gore, šibenske ljubiteljice planinskih staza pridružile su se mnogobrojnim zaljubljenicima u prirodu u usponu do 1.325 metara nadmorske visine.

hpd kamenar (4) hpd kamenar (5)

Planinski pothvat ‘100 žena na vrhu Mosora’ utemeljen je davne 1974. godine, ponovno je pokrenut 2014. godine kada se obilježavalo točno 40 godina od pokretanja nekad najmasovnije planinarske manifestacije posvećene nježnom spolu.

hpd kamenar (1) hpd kamenar (2) hpd kamenar (3)

Da su nježne, ali izdržljive pokazale su šibenske žene ove nedjelje, ostatak fotografija može se pogledati u albumu.

Dodajmo i to da članovi HPD Kamenar pripremaju izložbu fotografija koja će biti postavljena u prostorijama Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’, a otvorena 19. ožujka s početkom u 18 sati. Istovremeno, održat će se i prezentacija aktivnosti Društva povodom obilježavanja tri desetljeća kontinuiranog rada šibenskog HPD Kamenar.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.