FOTO: DARIVANJE KRVI U CRVENOM KRIŽU: ‘Sve više je novih i mladih darivatelja krvi’

U prostorijama Crvenog križa danas se održalo redovno darivanje krvi koje društvo Crvenog križa organizira jednom mjesečno.

darivanje krvi (6)

-Jako smo zadovoljni dosadašnjim odazivom  jer krv je uvijek potrebna- kazala je Lina Gregov voditeljica zdravstvene djelatnosti GCK Šibenik i ističe kako joj je drago što je u posljednje vrijeme mnogo novih i mladih darivatelja.

Oko 11 sati akciji se odazvalo već oko 50 darivatelja, a taj broj bit će znatno veći s obzirom da je prošli mjesec šibenski Crveni križ zabilježio 80 jedinica darovane krvi.

darivanje krvi (5)

Davor Antica krv je dao 31.put, a na darivanje krvi odlučio se jer nije mu teško pomagati drugima.

darivanje krvi (34)

-Kao dijete moj otac je darivao krv i to mi se urezalo u pamćenje kao nešto pozitivno. Jednostavno sam htio nastaviti njegovim stopama – kazao je Antica.

Nera Lovro ‘novija’ je u darivanju krvi jer je to učinila tek po 4.put. Istaknula je kako joj to želja još otprije 10 godina.

darivanje krvi (26)

-A uvijek se nešto ispriječilo. Tlak, pa trudnoća, pa dojenje, al eto na kraju ipak sam uspjela i nadam se da ću biti dosljedna kao moj djed koji je kao dugogodišnji darivatelj krvi dobio brojna priznanja- istaknula je Nera.

Ovim putem iz GCK Šibenik zahvaljuju se svim dobrovoljnim darivateljima krvi.

darivanje krvi (31) darivanje krvi (27) darivanje krvi (21)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.