FOTO: Dodijeljene nagrade Grada Šibenika zaslužnim pojedincima

Povodom Dana grada Šibenika 29. rujna danas su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima u godini na izmaku. Nagradu za životno djelo dobio je dugogodišnji košarkaški djelatnik Miroslav Kotarac dok je Nagrada Grada Šibenika uručena dr.sc. Dragi Margušu, Jasenki Ramljak, Rudolfu Vučiću i predstavnicima tvrtke Podi Šibenik d.o.o.

svecana sjednica grada 21

svecana sjednica grada 20

svecana sjednica grada 22

svecana sjednica grada 19

Plaketu Grada Šibenika zaslužili su Lucija Jurković- Periša i Željko Koloper.

svecana sjednica grada 17

svecana sjednica grada 18

Miroslav Kotarac obratio se okupljenima u ime nagrađenih navodeći kako je sretan i ponosan zbog dodijeljene nagrade te se osvrnuo kako mu je 45 godina aktivnog rada proletjelo.

svecana sjednica grada 23

Na svečanoj sjednici, koja je protekla u svjetlu političkih tenzija, najviše se govorilo i o nadolazećoj jubilarnoj 950. obljetnici prvog spomena grada Šibenika koju Šibenčani slave dogodine.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak kazao je  kako u 2016. godini imaju jasan cilj, a to je:

-Da svi koji žive u gradu ili se osjećaju Šibenčanima znaju da se 2016. godine slavi 950. obljetnica, ali i da cijela Hrvatska zna da Šibenik slavi 950. rođendan – poručio je Poljičak dodajući kako se Šibenik kroz vjekove diči sv. Mihovilom ne samo u vjerskom već i svjetovnom smislu.

svecana sjednica grada 9

Šibenski biskup Ante Ivas u svom je govoru kazao kako je lik sv. Mihovila uklesan na 30 mjesta u našem gradu te da je taj svetac ‘vjekovima bdio nad nama kako bi nam pomogao razlikovati dobro ili zlo’.  Iako, kako je rekao, to nije želio spomenuti biskup je spočitnuo gradskim vlastima što u nabrajanju projekata nisu spomenuli obnove šibenskih vjerskih zdanja poput crkava sv. Barbare, sv. Dominika i sv. Ivana, ali i katedrale sv. Jakova koje posjećuje na tisuće ljude.

svecana sjednica grada 13

-Nikada se na ovim svečanim događanjima nije spomenuta niti Katolička osnovna škola u Šibeniku, prva takva u Hrvatskoj. Ove godine ona je upisala 8. razred, pohađa je 300-tinjak djece, trenutno se tamo radi dječji vrtić te veliko igralište za djecu. Je li to vrijedno za spomenuti – otvoreno se zapitao biskup.

svecana sjednica grada 5

svecana sjednica grada 8

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.