FOTO: DODJELA ZLATNE KUNE: Evo koje su šibenske tvrtke proglašene najboljima u 2014.

Na 22. Svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća koja je održana danas u Solarisu, predstavnici šibenske Županijske komore, uručili su priznanja najuspješnijim poduzetnicima Šibensko-kninske županije u 2014. godini.

zlatna kuna hgk 8

 

zlatna kuna hgk 10

U kategoriji malih poduzeća plaketu ‘Zlatna kuna’ dobilo je poduzeće Capax d.o.o. iz Šibenika. Tvrtka je osnovana 2008. godine i bavi se servisnim uslugama na pogonima jahti i mega jahti. Trenutačno imaju 15 zaposlenih čija neto plaća iznosi oko sedam tisuća kuna, a otvorili su urede i Albaniji i Crnoj Gori.

zlatna kuna hgk 9

U kategoriji srednjih poduzeća priznanje je dobilo poduzeće ZM-Vikom d.o.o. iz Šibenika. Zagreb montaža je tvornica aluminija s tradicijom dugom 75 godina, godišnjim prihodom od preko sto milijuna eura, a njena osnovna djelatnost je aluminijski tlačni lijev. Stopostotni su izvoznici, prisutni diljem Europske unije te u Meksiku i Turskoj.

zlatna kuna hgk 4

U kategoriji velikih poduzeća Zlatnu plaketu dobio je Solaris d.d. iz Šibenika. U sklopu Solaris Resorta nalazi se pet hotela, kamp, Yacht marina te vila Kornati, Vila Dalmatian Stars i Dalmatinsko etno selo. Osim animacijskih programa, Solaris ima i sportski centar s terenima za najrazličitije sportove te Welness&Spa Mediterranean Garden, 17 bazena, Aqua Park ukupnog kapaciteta 1000 posjetitelja. U jeku sezone zapošljavaju i oko 1000 djelatnika, a da na ovome ne namjeravaju stati rekao je prilikom uručenja nagrade Goran Zrilić, direktor Solarisa. Naime, ruši se stari hotel Jure, a dolazi novi sa čak 160 soba. Solaris će, rekao je direktor, zahvaljujući tome, dogodine imati jednu sasvim drugu dimenziju.

zlatna kuna hgk 2

Na Svečanoj su sjednici, osim predstavnika nagrađenih poduzeća, bili članovi Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, predstavnici Županije i gradova, lokalne uprave i samouprave, a Ivan Škorić, potpredsjednik HGK-a, ovom se prilikom osvrnuo na problem klastera.

zlatna kuna hgk 13

– Struka treba napraviti strategiju razvoja, a kada se to napravi, to ne može oboriti niti jedna vlada. Strategija razvoja u tom bi slučaju bila i strategija razvoja Hrvatske – poručio je Škorić.

zlatna kuna hgk soza 11

zlatna kuna hgk 6

zlatna kuna hgk 5

zlatna kuna hgk 1

zlatna kuna hgk 15

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.