FOTO: Dok čekaju sportsku dvoranu mališani s Brodarice dobili didaktičku opremu za tjelesni

Učenicima OŠ Brodarica danas je, u sklopu projekta ‘Živjeti zdravo’ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dodijeljen komplet razne didaktiče opreme. Riječ je o projektu predviđenom za 120 osnovnih škola u Hrvatskoj koje nemaju sportsku dvoranu, a među školama koje pate do tog nedostatka je i OŠ Brodarica.

os brodarica tjelesni (1)

os brodarica tjelesni (2)

-Ova didaktička oprema vrlo nam je važna iz više razloga. Prvo jer smo dobili opremu koju će koristiti učenici od 1. do 4. razreda u sklopu nastave tjelesne kulture, a drugo jer pokušavamo djecu od najranije dobi osvijestiti na važnost tjelesne aktivnosti – kaže ravnatelj OŠ Brodarica Emil Božikov.

Mališani s Brodarice nastavu tjelesne kulture u zimskom periodu imaju u holu školske zgrade, dok za ljepšeg vremena izlaze van u dvorište škole. Obe lokacije za izvođenje nastave iz ovog predmeta, slaže se Božikov, potpuno su neprimjerene, ali unatoč tom nedostatku brodarička djeca sudjeluju na svim sportskim natjecanjima, poručuje ravnatelj.

os brodarica tjelesni (7)

os brodarica tjelesni (6)

-Projekt sportske dvorane nadamo se kreće početkom iduće kalendarske godine jer je to interes ne samo škole već i čitave lokalne zajednice. Projekt izgradnje sportske dvorane OŠ Brodarica nije stao, kao što znate on će se raditi u sklopu projekta izgradnje OŠ Vrpolje i škole u Ražinama kroz javno-privatno partnerstvo. Projekt je prijavljen Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te tvrtki koja provodi projekte kroz javno-privatno partnerstvo, a trenutno se izrađuje idejno rješenje – navodi Božikov podsjećajući kako će se nova dvodijelna sportska dvorana na Brodarici prostirati na oko 1200 m2.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.