FOTO: Draženove tenisice u bronci bit će postavljene na njegov rođendan

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić obišao je danas Trg Dražena Petrovića čija je izgradnja dovršena. Projekt je vrijedan tri milijuna kuna, a radovi su obavljeni u roku bez probijanja troškovnika.

drazenov trg (2)

Naime, preostalo je još postavljanje Draženovih tenisica salivenih u bronci, iz perioda kad je igrao za Šibeniku, a koje je ustupila njegova majka Biserka. One će biti postavljene na njegov rođendan  22.listopada.

-Ovaj trg povezuje cjelinu počevši od njegove sobe, koša nad garažama zatim igrališta i spomenika i dvorane koja nosi prepoznatljiva Draženova obilježja -kazao je gradonačelnik Burić istaknuvši važnost trga u turističkom smislu kao jedinstvene atrakcije.

drazenov trg (3)

Na pitanje što je sa Spomen sobom koju povremeno otvori Biserka Petrović gradonačelnik odgovara:

-Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti i naći jedno rješenje koje će odgovarati svima. Trenutno smo se posvetili uređenju i dovršenju trga.

Sam trg zanimljiv je po tome što će uz ugodan boravak pruža i zabavu.

drazenov trg (10)

drazenov trg (1)

-Kad smo išli u hidroizolaciju trga odlučili smo ukomponirati i elemente koji će odisati košarkom i Draženom Petrovićem. Osim buola sa šibenske kape, velika gumena lopta koja se izdiže iz trga ujedno je i interaktivna igra pa će na trgu moći uživati i najmlađi- kazao je Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika koji se nada da će tenisice izlivene u bronci biti realistične i postavljene u karakterističnom položaju nogu u samoj košarkaškoj igri te time dodatno istaknuti ljepotu i značaj ovog trga.

drazenov trg (8)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.