FOTO: DV BRAT SUNCE: ‘Prikupljanjem čepova učimo djecu da je važno pomagati’

Dječji vrtić Brat Sunce uključio se još u srpnju u humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova i time se pridružio NP Krka u kampanji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’.

vrtic brat sunce cepovi 2

-Prvo smo čepove počeli prikupljati kako bi ih iskoristili kao materijal za reciklažu za razne projekte u vrtiću, a kasnije je kolegica Kristina vidjela plakat od NP Krka i odlučili smo se uključiti u akciju – kazala je sestra Jozepa Vukančić i dodaje kako je odaziv odličan te se cijeli vrtić uključio u prikupljanje.

vrtic brat sunce cepovi 6

vrtic brat sunce cepovi 7

Humanitarna nota je prvenstveno ono što ih je privuklo jer tako djecu uče da je važno pružit pomoć drugome.  Dodatna motivacija zasigurno je ulaznica u NP Krka.

Petogodišnja Iva Kimer nam je kazala kako joj je drago što na ovaj način pomažu bolesnoj djeci i da su se ljudi baš toga dobro sjetili.

-Nije nam dosadno to skupljati, pitamo svakog čepove i malo se poigramo njima, a od njih izrađujemo svašta poput ovog velikog srca kojeg smo radili za bolesnu djecu-kazala je Iva.

vrtic brat sunce cepovi 3

vrtic brat sunce cepovi 9

-Naša teta će uliti u boce lijek i s ovim čepovima ćemo ih zatvoriti i tako poslati bolesnoj dječici- kazala nam je sramežljiva Nina Šiklić.

vrtic brat sunce cepovi 4

Katia Župan, glasnogovornica NP Krka, kaže kako je odaziv na ovu akciju izvrstan s obzirom na broj upita koje svakodnevno zaprimaju, a javljaju se škole i vrtići iz cijele Hrvatske, kao i individualne osobe.

vrtic brat sunce cepovi 16

vrtic brat sunce cepovi 1

vrtic brat sunce cepovi 14

vrtic brat sunce cepovi 5

-Znamo do sad da su se grupnom prikupljanju pridružili i u DV Tamaris u Vodicama- dodala je Župan.

Inače akcija prikupljanja traje do 15.12.2015 i svi koji se žele priključiti još za to imaju vremena, a kao nagradu NP Krka daruje ulaznice za park. Podsjećamo  UOLL  će za čepove dobiti novac kojim će kupiti lijekove koji se ne nalaze na listi HZZO-a, a prijeko su potrebni oboljelim ljudima od leukemije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.