FOTO: DVA NOVA VOZILA HITNOJ POMOĆI: Dožupan Smolić svečano predao ključeve

Zoran Smolić, dožupan Šibensko-kninski predao je danas Tomislavu Jukiću, ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije ključeve dvaju novih vozila hitne medicinske pomoći.

kola hitne pomoci (4)

Riječ je o dva vozila marke Citroen Jumper, koji su u potpunosti opremljeni u skladu sa standardima medicinskog automobila za potrebe izvanbolničke hitne medicinske službe, a koristit će se za područje grada Šibenika. Ovo je, u protekle četiri godine, deseto nabavljeno vozilo.

kola hitne pomoci (3)

– Svake godine bismo trebali nabavljati barem dva nova vozila jer je zakonski rok trajanja vozila pet godina, a najveća potreba za njima javlja se u ljetnim mjesecima, kada na području županije boravi duplo više ljudi nego što je domicilnog stanovništva – složili su se Smolić i Jukić.

Troškovi nabave vozila iznose 574.725,00 tisuća kuna, od čega je 350 tisuća osigurala Šibensko-kninska županija iz decentraliziranih sredstava, a ostatak Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije.

kola hitne pomoci (6)

kola hitne pomoci (2)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.