FOTO: EUROPE DIRECT: Otvoren EU informacijski centar na Starom pazaru

U sklopu Urbanog centra na Starom pazaru prije sat vremena otvoren je Europe Direct informacijski centar Šibenik, osmi takav u Hrvatskoj, u kojem će građani na jednom mjestu saznati sve što ih zanima o pojedinoj zemlji članici Europske unije, njeno zakonodavstvo, poslovni uvjeti, kultura..

eucentar1

– Primjerice, selite se u drugu državu u Europi , zanima vas kako  dobiti boravišnu dozvolu? Koja su pravila naplaćivanja roaming usluga? Let mi je otkazan, koja su moja prava? Za koje se programe novčane potpore EU-a može prijaviti moja organizacija? Za odgovore na ova i druga pitanja obratite se središnjoj informacijskoj službi Europe Direct.Iako građani često misle da su dobro informirani o mogućnostima koje pruža Europska unija, osobni posjet ovakvom centru ili virtualni posjet web-mjestu Centra koja će uskoro profunkcionirati može im donijeti upravo onu informaciju  koja će biti od ključne važnosti za njih – rekao je na otvaranju centra Branko Baričević, voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. 

eucentar2

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i dožupan Tomislav Vrdoljak, ali prave zvijezde otvaranja centra bila su predškolska djeca, koja su u kratkoj crti predstavili što znaju o zemljama članicama EU.

eucentar4

– Glavni grad Švedske je Stockholm, Francuska je poznata po Aiffelovom tornju, u Finskoj ima puno jezera- samo je dio onog što su rekli najmlađi.

eucentar7

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.