FOTO: GRADONAČELNIK OBIŠAO PLINOVOD: Uvođenje plina je važnije od par minuta duže vožnje!

U Šibeniku je u tijeku gradnja plinske mreže na potezu od Ulice Stjepana Radića do Bosanske ulice u dužini od 800 metara. Gradilište su jutros zajednički obišli gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i voditelj Podružnice Zadar i Šibenik EVN Croatia Plin d.o.o. Nediljko Bešlić.

buric plinovod 3

– Radovi, za koje smo ishodovali sve potrebne dozvole, trajat će do 1. lipnja, a EVN Croatia nastoji smanjiti prometne gužve na najmanju moguću mjeru. Ono što je ipak najvažnije za istaknuti jest da će, pored brojnih kućanstava, plin u Šibeniku dobiti i mnoge škole, zdravstvene i druge javne ustanove.  EVN Croatia je do sada uložio 100 milijuna kuna u plinofikaciju Dalmacije – kazao je Bešlić.

buric plinovod

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić izrazio je zadovoljstvo što će radovi na dionici Radićeva-Bosanska biti dovršeni do početka ‘špice’ turističke sezone, te je zamolio građane za razumijevanje.

buric plinovod 2

– Ovakve investicije, koje su od iznimne važnosti za daljnji razvoj Šibenika, uvijek će imati snažnu podršku Grada i njegovih službi. Što se prometnih gužvi tiče, ne vidim problem, jer postoji i alternativni pravac Vukovarskom ulicom, a mislim da je uvođenje plina prevažna infrastrukturna investicija da bismo zbog nekoliko minuta duže vožnje pravili probleme. Uostalom i ja dolazim i vozim tim dijelom grada  – naglasio je tijekom obilaska gradonačelnik Željko Burić.

buric plinovod4

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.