FOTO: Gradonačelnik primio članove Kluba sjedeće odbojke

Gradonačelnik Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer primili su danas članove Kluba sjedeće odbojke Šibenik i čestitali im na postignutim rezultatima. Četiri ovosezonske utakmice Hrvatske lige u sjedećoj odbojci, u kojoj se natječe 13 klubova, Šibenčani su zaključili  pobjedom i plasirali se na prvo mjesto prvenstvene ljestvice, koje dijele sa Zadrom.

– Čestitam vam, prije svega, na postignutim sportskim rezultatima, ali vam čestitam i na brizi za zdravlje naših sugrađana, prije svega invalidnih osoba. Imati svijest o potrebi brige za njih je uistinu za svaku pohvalu. I zato je ovo jedna od onih naizgled malih, a zapravo velikih priča koje jedan grad čine gradom – kazao je gradonačelnik.

IMG_4179

Predsjednik Kluba Gordan Drenski zahvalio je gradonačelniku na primanju, a posebice na činjenici da je Grad Šibenik prije dvije godine ovaj klub i ovaj sport prepoznao uvrstivši ga u proračun:

– Imamo podršku Grada, prije svega Vašeg zamjenika Nikice Penđera i želja nam je, pored ovih dobrih rezultata, privući što veći broj ljudi u klub i ovim putem  pozivamo naše sugrađane, posebice mlade invalidne osobe da nam se jave i odaberu sport, zabavu i zdravi život – kazao je Drenski.

Klub sjedeće odbojke Šibenik, koji broji  18 članova od čega je njih 5 s invaliditetom, osnovan je u rujnu 2008.g. Najveći uspjesi kluba su 4. mjesto na Kupu Hrvatske 2012. g., 5. mjesto na Kupu Hrvatske 2014.g, te 1. mjesto u ligi za poredak 2012.g., te trofeji za fair-play u prvenstvu Hrvatske 2013.g., te u Kupu hrvatske 2008. i 2014.g. Članovi kluba su posebno ponosni na sudjelovanje u humanitarnim akcijama, kao što je „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ koju su prošle godine organizirali zajedno s „Invalidskim odbojkaškim klubom Zagreb“ želeći ukazati na problem nerazminiranog i minski sumnjivog područja Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.