FOTO: GRADONAČELNIK U ULOZI SV. NIKOLE: Pokloni za najmlađe pacijente šibenske bolnice

Šibenski gradonačelnik Željko Burić tradicionalno je, povodom nadolazećeg blagdana sv. Nikole, posjetio Dječji odjel šibenske bolnice. Mališanima koji leže na odjelu uručio je prigodne poklone ne bi li im u tmurnim bolesničkim danima izmamio osmijeh na lice.

pedijatrija3

pedijatrija4

-Ovo je tradicionalni posjet Grada Šibenika našoj djeci koja prvi blagdan pri kraju kalendarske godine, nažalost, dočekuju u bolnici. Želja nam je da im unesemo malo topline, a s druge strane,  da im kažemo da Grad misli na njih i našu bolnicu – kazao je gradonačelnik koji je s malim bolesnicima i kratko porazgovarao, a većina mu se požalila kako su u bolnici jer ih boli trbuh.

pedijatrija2

pedijatrija1

Na odjelu se trenutno nalazi desetak djece različite dobi, od novorođenačke dobi do osamnaestogodišnjaka.

-Broj djece se smanjio jer imamo dnevnu bolnicu pa većinu pacijenata obrađujemo kroz dnevnu bolnicu što nam uvelike olakšava rad. Imamo akutne bolesti, crijevne infekcije i respiratorne uz kronične probleme – istaknula je ovim povodom dr. Marijana Matić.

Sanacijski upravitelj dr. Marin Paić zahvalio se gradonačelniku na poklonima koje je podijelio djeci naglašavajući kako je za dijete i njegovu obitelj najveći mogući stres bilo kakva bolest, a pogotovo kada je to povezano s boravkom u bolnici.

pedijatrija6

pedijatrija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.