FOTO: HEBRANG:Dujmovićeva knjiga govori istinu o Hrvatskoj koju javnost ne smije čuti

Promocija knjige ‘Hrvatska u raljama djece komunizma’ autora Tihomira Dujmovića izazvala je nezapamćenu pozornost šibenske javnosti te se na predstavljanju knjige održane ovog četvrtka (26. ožujka) u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku tražila stolica više.

– U Zagrebu je bilo tisuću ljudi, u Splitu šesto, u Osijeku tristo…Ljude tema zanima, te literature nama, nema je u kontekstu da je Hrvatska u raljam djece komunizma. Dakle, postoji interes za knjigom, postoji volja da se o tome razgovara. Mislim da je pet do dvanaest… Mislim da je minuta do dvanaest, da je zadnji tren da o tome razgovaramo kako ne bismo nastavili stare razgovore koji ne vodi ničemu – kazao je pred početak promocije, autor knjige.

dujmovic promocija (3)

Predstavljanju knjige uz autora, poznatog novinara Dujmovića prisustvovao je prof.dr.sc. Andrija Hebrang te kninski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra te predsjednica Zajednice žena HDZ-a ‘Katarina Zrinski’ Šibensko – kninske županije kao organizator promocije Anita Aužina.

tihomir dujmovic (1)

– Dujmovićeva knjiga govori istinu o Hrvatskoj, a istina o Hrvatskoj ne smije  biti prezentirana javnosti – započeo je svoj osvrt na novinarevu novu knjigu, nekadašnji ministar zdravlja u vrijeme dok je Hrvatska demokratska stranka bila na čelu Hrvatske, Andrija Hebrang, nastavljajući:

-Napisao je jednu, ja ću reći lječničkim jezikom, dijagnozu.(…) Dakle, devedesetih je Hrvatska bila pojam uspjeha ne samo zato što smo pobjedili u ratu višestruko jačeg srpskog agresora nego smo taj rat s milijun izbjeglica uspjeli izvući bez zaduživanja, bez sloma proračuna, čak bez rebalansa proračuna. Izgradili smo sve što je u ratu bilo porušeno (…) Danas, nakon dva desetljeća Hrvatska je najveći problem Europske unije. Najveći broj nezaposlenosti, najveće zaduženje, najveće ekonomski deficit. Dakle, apsolutno smo na dnu ekonomskom, ali nažalost moralnom i političkom. Pitaju nas prijatelji iz inozemstva što se dogodilo. Tihomir Dujmović odgovara, dogodilo se to da je u tih dvadeset godina Hrvatska pala u ralje djece komunizma što je naslov njegove knjige. Komunisti koji su formalno devedesetih izgubili izbore, a ostali su u svim strukturama, prenijeli su, Titovim riječima rečeno, štafetnu palicu svojoj djeci. I danas ta njihova djeca vladaju Hrvatskom, donedavno Ivo Josipović, sin komunističke obitelji, Milanović sin istaknutog komuniste, na čelu Sabora gospodin Leko bivši komunisti – kazao je Hebrang opisujući vladajući komunizam kao kamen oko vrata Hrvatske zbog koje država nikako da krene naprijed.

dujmovic promocija (1) dujmovic promocija (2)

Hrvatska je jedina postkomunistička država, kažat će Dujmović, opsjednuta komunizmom. Njegova knjiga iznosi, dodat će Hebrang, ideološku, ali gospodarsku stranu lošeg puta Hrvatske koji, prema njima, karakterizira okretanje zemlje prema regiji. To, pak, složit će se predstavljački dvojac, znači odustajanje imućnih investitora od Hrvatske, te propadanje povoljnih dogovora između Hrvatske i Europske unije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.