FOTO: HNS za Dan žena u Šibeniku: Hrvatska treba povećati udio žena u politici

Ogranak Šibensko – kninske županije i grada Šibenika Hrvatske narodne stranke pridružio se obilježavanju Međunarodnog dana žena prigodnim dijeljenjem sadnica cvijeća na šibenskoj rivi.

-Mi smo stranka koja kriterije vezane za ravnopravnost spolova, u pravom smislu te riječi, podržava i ostvaruje – kazao je predsjednik županijskog ogranka HNS-a, Frane Malenica tijekom tradicionalnog dijeljenja sadnica pripadnicama nježnijeg spola koje danas obilježavaju svoj dan.

Pod jutarnjim suncem,a u društvu galebova i labudova, na šibenskoj rivi, predsjednik šibenske podružnice, Petar Mišura kazao nam je kako su u HNS-u zadovoljni brojem žena koje brane stranačke boje no da hrvatsko društvo ima još posla na tom području.

– HNS je stranka koja ima najveći udio žena kako u lokalnom predsjedništvu tako i u županijskom parlamentu. Na nivou Hrvatske imamo četiri ministrice i predsjednica stranke je žena pa je logičan slijed da promoviramo ulogu žena u politici. Naravno, u cijelom društvu, nismo zadovoljni i taj dio treba povećati – kazao nam je Mišura, dodajući da je uvjeren kako će novi zakon na izborima tomu doprinijeti.

hns_dan zena  (2) hns_dan zena  (3) hns_dan zena  (5) hns_dan zena  (6)

Osim na šibenskoj rivi, članovi HNS-a lončanice su, znakovito, dijelili ženama na njihovim radnim mjestima u trgovačkom centru Dalmare.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.