FOTO: Hodajući kolegij na Kapriju: Neadekvatna opremljenost otočne ambulante

Gradonačelnik Šibenika  Željko Burić sa  suradnicima  održao je danas Hodajući kolegij na otoku Kapriju. Otok je obišao i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te predstavnici gradskih tvrtki Zelenila, Čistoće i  Čempresa.

Na Kapriju je Mjesni odbor upoznao predstavnike Grada s problematikom koja muči otočane.  Kolegij je krenuo od zgrade Malin u vlasništvu Grada, na koju je potrebno postaviti fasadu i promijeniti vanjsku stolariju. Kolegij je potom nastavljen šetnjom prema starom mjesnom groblju, gdje je predsjednik MO Dinko Jelovčić ukazao na zapuštenost  te na  problematiku dotrajalih pokrovnih ploča na grobovima.

 

kolegij

kolegij1

kolegij3

kolegij4

Predstavnik Čempresa Joško Vuković tom prigodom je istaknuo  kako će se snimiti stanje na groblju, napraviti izvještaj o postojećem zatečenom stanju, te uz pomoć Grada napraviti troškovnik obnove. U suradnji MO i Grada odlučit će se  o daljnjim potezima.

Kolegij je nastavljen obilaskom  zgrade za uljaru i muzej zavičajne zbirke u vlasništvu Grada, koja je dana na upravljanje Udruzi maslinara i magunjara  s Kaprija. Zgradu je potrebno dovršiti i osposobiti za navedenu namjenu. Predsjednik MO Jelovčić,  ujedno i član Udruge maslinara i magunjara, istaknuo je kako udruga  pomalo zgradu uređuje  sama, no potrebna joj je i dodatna financijska pomoć Grada. Predloženo je da se navedeni projekt prijavi prema EU fondovima.

Na kolegiju je također istaknuta potreba da se obnovi  šetnica od crkve do uvale Portić, kao i da se izgradi nova šetnica kod plaže Polokva.

Veliki problem otočanima, posebno u zimskim danima predstavlja neadekvatna opremljenost otočne ambulante. Naime, potrebno je kupiti nosila da bi se bolesnike lakše prenosilo po mjestu, te je također potrebno bolje opremiti stan za medicinsku sestru koja na otoku boravi tijekom tjedna.

„Kako je riječ o objektu koji je u nadležnosti Šibensko-kninske županije, kao i Doma zdravlja, za ovaj zahtjev potrebno se obratiti navedenim institucijama, u čemu će MO imati potpunu podršku Grada.“, istaknuo je gradonačelnik Burić.

Veliki problem mještanima Kaprija predstavlja i neadekvatna zbrinutost otpada. Naime, postojeći kavez na obali ružna je slika, pogotovo u ljetnim danima, kada je puno turista i veće količine  otpada, te se zbog visokih temperatura mjestom širi nesnosni smrad.

Dogovoreno je kako će se  napraviti bolji i adekvatniji prostor za odlaganje smeća, koji će sprječavati širenje neugodnih mirisa, kao i skupljanje životinja.

Predstavnici MO također su ukazali na potrebu obnove asfalta na prometnicama na istočnoj i zapadnoj obali, kao i onih u sporednim ulicama u mjestu.

Prioritet Kaprija je svakako  dovršetak vodovodne mreže na otoku. Zahtjev za priključak iskazalo je 101 domaćinstvo, od čega je do sada priključeno njih 70, dok će ostalih 30 biti priključeno u što skorijem vremenu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.