FOTO: Hrvatski klub putnika: Raspisan natječaj za ‘Nagradu Dijana Klarić’

Hrvatski klub putnika iz Šibenika raspisao je natječaj za ‘Nagradu Dijana Klarić’ koja se prvi put dodijelila prošle godine, a zajednički su je pokrenuli HKP i obitelj Klarić u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju čije ime nagrada nosi (Dijana Klarić, 12. prosinca 1986. – 28. ožujka 2013.).

klaric3
Nagrada se dodjeljuje u sklopu programa 4. Croatian Travel Festivala koji će se održati u razdoblju od 7. do 10. svibnja 2015. Dodjela ‘Nagrade Dijana Klarić’ održat će se predzadnjeg dana festivala (subota, 9. svibnja) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, s početkom u 20:15h, kad će, između ostalog, publici biti predstavljeni i svi finalisti postojećih kategorija.

klaric4‘Nagrada Dijana Klarić’ sastoji se od drvene statue u obliku spirale te se dodjeljuje u pet kategorija. Rad je to šibenske kiparice Milene Mikulandre prepun značenja, a spirala je simbol koji je Dijana nosila na lijevom zapešću. Nagrada se dodjeluje u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja putopisna fotografija, najbolji putopisni film, najbolji projekt i putnik godine.

Tko i kako se može prijaviti na natječaj:
Na natječaj se mogu prijaviti svi pojedinci i/ili grupe koji su tijekom 2014. / 2015. godine objavili putopis ili video zapis s putovanja, koji su tijekom putovanja u spomenutom periodu snimili fotografiju ili poduzeli veći putnički projekt.
Natječaju mogu pristupiti svi državljani Republike Hrvatske bez obzira na dob, a osim što se kandidati mogu sami prijaviti iste mogu nominirati i prijatelji, poznanici, članovi uže ili šire obitelji… Moguće je prijaviti se na natječaj u više kategorija.
Sve prijave i eventualni upiti šalju se na e-mail adresu: nagradadijanaklaric@gmail.com do 1. travnja 2015. kad istječe rok za prijavu.
U prijavi, odnosno u naslovu e-maila, potrebno je jasno naznačiti za koju se kategoriju pojedinac ili grupa natječu (npr. Kategorija: najbolja putopisna fotografija, Kategorija: putnik godine). Također, za kategorije ‘najbolji putnički projekt’ i ‘putnik godine’ potrebno je obrazložiti prijavu i navesti zašto je upravo taj rad od posebnog značaja, što ga izdvaja od ostalih projekata. Isto tako, u prijavi je važno navesti osobne podatke poput imena i prezimena kandidata, datum i mjesto rođenja, kao i, naravno, rad kojim se natječe za ovogodišnju ‘Nagradu Dijana Klarić’.

klaric1U svakoj od navedenih kategorija po tri člana žirija izabrat će po tri finalista, odnosno pobjednika/icu svake kategorije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.