FOTO: HUMANITARNA AKCIJA ZA DANE KRUHA: Tin Ujević pomaže svojim učenicima

Osnovna škola Tin Ujević jutros je izložbeno – humanitarnom akcijom proslavila Dane kruha.

dani kruha tin ujevic11
Među bogatim stolovima s kolačima i pecivima učenici su recitacijama i pjesmom započeli hvalevrijednu akciju, budući da se, za razliku od prethodnih godina, sva hrana kupovala kako bi se pomoglo učenicima kojima je pomoć potrebna.

dani kruha tin ujevic9
– Kolače i peciva ispekli su učenici škole, a moram pohvaliti i roditelje jer su se odazvali i pomogli im. Sve je organizirala vjeroučiteljica Mira Paić u suradnji s učiteljicama razredne i predmetne nastave. Zamislili smo da izložba bude i prodajnog karaktera pa su učenici kupovali kolače i peciva, a sav prikupljen novac namijenjen je učenicima slabijeg imovinskog stanja naše škole. Uočili smo da ima učenika kojima je potrebna pomoć pa uskočimo na ovaj način, kupimo školski pribor ili jaknu, ovisno što kome treba – ispričao je ravnatelj škole Vladimir Braica.

dani kruha tin ujevic8
Inače, u Osnovnoj školi Tin Ujević desetak je djece slabijeg imovinskog statusa kojima je prehranu u školi osiguralo Gradsko društvo Crveni križ Šibenik, a na ovaj način dodatno će im se financijski pomoći.
Izloženu hranu koja se ne proda škola će proslijediti korisnicima pučke kuhinje pa ništa neće završiti u smeću.

dani kruha tin ujevic6dani kruha tin ujevic1

Ostale fotografije s Dana kruha pogledajte klikom na sliku ispod:

dani kruha tin ujevic18

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.